5 Tips voor het onderhoud van een E-step accu

Wanneer je net je nieuwe elektrische step binnen hebt gekregen, is het natuurlijk verleidelijk om hier direct mee de weg op te gaan. Voor een lange levensduur van de batterij, is het echter verstandig om een paar tips in het achterhoofd te houden. Onthoud het volgende voor jarenlang plezier van je elektrische step:

1. Laad de accu voor het eerste gebruik op

Wanneer de bezorger voor je deur staat met je gloednieuwe e-step, wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk uitproberen. Toch is het voor de levensduur van de accu verstandig om deze eerst op te laden. Hoe lang je de batterij moet opladen, verschilt per step. Dit kan uiteenlopen van gemiddeld 3 tot 12 uur.

2. Leg je e-step aan de stroom na gebruik

Een handige tip om in gedachten te houden is om de accu aan het eind van de dag op te laden. Waarom? De snelheid van een e-step kan namelijk worden beïnvloed als de accu niet volledig is opgeladen. Zorg dus dat je accu voor de volgende dag helemaal (of zo goed als) opgeladen is.

3. Zet je step binnen bij regen

Het spreekt misschien voor zich. Voor het onderhoud van je elektrische step is het belangrijk om deze niet te lang bloot te stellen aan regen. De batterij van je e-step is namelijk niet gek op water. Een voordeel: de meeste elektrische steps kun je makkelijk inklappen en dus eenvoudig binnen opbergen!

Zet je de e-step toch buiten? Zorg dan voor een goed slot!

4. Vermijd lange inactiviteit

Ga je de elektrische step een lange tijd niet gebruiken? Zorg dan (indien mogelijk) dat je de batterij tussentijds wel blijft opladen. Dit zorgt op den duur voor een langere levensduur van je batterij! Lange inactiviteit kan namelijk na een bepaalde periode voor oplaadproblemen zorgen.

5. Niet opbergen op vriestemperaturen

Net als jij houdt ook een elektrische step er niet van om lang in de kou te staan. Dit kan schade aan de accu veroorzaken. Let hier ook op wanneer je elektrische step in de winter in de garage opgeborgen staat.

Naast bovenstaande tips kan iets simpels zoals opgepompte banden ook positief bijdragen aan de dagelijkse levensduur van de accu. Hoe meer lucht er in de banden zit, des te minder de step hoeft te compenseren. Minder weerstand betekent gemakkelijker vooruit gaan! Kies ook altijd voor een step die het gewicht van de bestuurder aan kan. Bekijk ons overzicht voor elektrische steps voor kinderen en e-steps voor volwassenen.