Tier versterkt positie op de Italiaanse markt met overname Vento Mobility

De ruim 60.000 deelsteps van Tier waren al in meer dan 150 verschillende steden te vinden. Met de overname van Vento Mobility, de Italiaanse dochteronderneming van Wind Mobility, versterkt Tier haar positie op de Italiaanse markt.  

Vorige maand verwierf Tier ook Nextbike; een Duits platform voor het delen van fietsen. Wind heeft op haar beurt onlangs ook de positie op de Israëlische markt verkocht aan Yandex. 

Over de afgelopen jaren heeft Wind ruim €64 miljoen aan investeringen opgehaald. De laatste Series A financieringsronde was in 2019. Ter vergelijking, Tier haalde in 2020 nog €220 miljoen op als onderdeel van zijn Series D-ronde, waardoor de totale financiering op ongeveer €537 miljoen kwam.

De Italiaanse vloot van Wind bestond uit 4.500 deelsteps in 11 steden in Italië. Tier liet weten dat het de vloot van Wind niet zou overnemen, maar in plaats daarvan haar eigen deelsteps gaat gebruiken. 

Vanaf deze week zullen de eerste e-steps van Tier beschikbaar zijn in de straten van Bari en Palermo. Volgens het bedrijf zullen andere Italiaanse steden de komende dagen en weken volgen. Tier is inmiddels actief in meer dan 150 steden in 18 landen. 

Op het gebied van veiligheid is Tier een van de voorlopers. Zo beschikt een groot deel van de vloot over een geïntegreerde helm, richtingaanwijzers, een driedubbel remsysteem en een groot voorwiel.

Logo