Swiftmile lanceert laadstation voor e-steps in samenwerking met Shell

Swiftmile, de pionier op het gebied van laadoplossingen voor micromobiliteit, kondigde op 23 juni een samenwerking aan met Shell Brands International AG.

In het kader van deze samenwerking zal Swiftmile op korte termijn zijn laadnetwerk in Berlijn uitbreiden met ‘Micromobility Hubs’ van Shell Recharge. De hubs worden bij Shell stations en op andere locaties in de stad geplaatst.

Laadpunten voor elektrische steps

De uitbreiding van Swiftmile in Berlijn gaat deze zomer van start en telt in de herfst dit jaar 25 nieuwe Micromobility Hubs in de stad.

Daardoor groeit het netwerk in de hele stad tot meer dan 30 stations met oplaadcapaciteit voor in totaal meer dan 200 voertuigen.

Shell biedt al elektrische snelladers voor elektrische auto’s aan bij haar verkooppunten in Europa, maar de hubs van Swiftmile zullen helpen om de laadportfolio van Shell uit te breiden met micromobiliteit, te beginnen met e-steps.

Start in Berlijn

Berlijn is de perfecte locatie om te beginnen: de stad is de thuisbasis van meer dan 16.000 gedeelde e-steps. Daarmee spant Berlijn de kroon in Europa de kroon.

In de missie om Berlijn gastvrijer te maken voor voetgangers en tweewielers, zullen de Swiftmile-hubs een belangrijke rol spelen bij het koolstofvrij maken van de transportsector.

Swiftmile gaat samenwerken met lokale e-step bedrijven om parkeren met Mobility Hubs te stimuleren.

De hubs krijgen een digitaal scherm waarop advertenties van lokale bedrijven worden getoond, naast openbare dienstmeldingen en real-time verkeersinformatie.

Gratis voor gebruikers

Met deze digitale displays kunnen Swiftmile-partners de Mobility Hubs tegen weinig of geen kosten in gebruik nemen en tegelijkertijd gratis en veilig opladen aan particuliere e-step bezitters aanbieden.

“We hebben Swiftmile altijd al gezien als het tankstation van de toekomst en die visie komt nu tot leven in Berlijn. Micromobiliteit kan 60% van de korte ritten in Duitse steden vervangen waar nu nog auto’s worden gebruikt en deze samenwerking is essentieel om dat potentieel te ontsluiten”, zegt Swiftmile CEO Colin Roche.

Deze uitvoering zal voortbouwen op het groeiende laadnetwerk van Swiftmile in Berlijn, dat al vier stations heeft in samenwerking met de BVG.

In mei ging Swiftmile ook een samenwerking aan met Lime, om duurzaam vervoer uit te breiden naar bewoners en bedrijven buiten het stadscentrum.

Logo