Segway GT2: het nieuwe snelheidsmonster met een topsnelheid van 70 km/h

De echte snelheidsduivels kunnen hun hart ophalen na de laatste aankondiging van Segway-Ninebot. Met een topsnelheid van 70 km/h wordt de nieuwe Segway GT2 de snelste e-step in het assortiment van de Chinese producent. 

De GT2 laat zijn voorgangers op speelgoed lijken als het aankomt op zijn de technische specificaties.

Onder de spreekwoordelijke motorkap houdt zich een vermogen schuil van in totaal 3000W, verdeeld over twee motoren. Hiermee trekt de step je mee naar een indrukwekkende topsnelheid van 70 km/h. 

Segway-GT2

In slechts vier seconden bereik je al een snelheid van 48 km/h. Dit maakt de GT2 een van de snelste e-steps die straks verkrijgbaar is. 

Ook de actieradius is niet mis. Segway zegt dat de step tot 90 kilometer op een volle batterij kan rijden. Op het transparante OLED-display siert kun je informatie zoals de huidige snelheid, het batterijpercentage en de versnelling aflezen.

Segway-GT2-display

Een flinke topsnelheid vraagt ook om flinke banden. De wielen van de GT2 zijn niet alleen groter dan normaal, maar de 11” banden zijn ook voorzien van een “geleilaag” om een lekke band te voorkomen. 

Het deck is met 92mm ook een stuk breder dan bij de gemiddelde e-step. De constructie van de step kan een gewicht tot 150 kg dragen.

De GT2 is zelf niet bepaald een lichtgewicht te noemen. Met een gewicht van 52 kg wordt het ‘t zwaarste model in de Segway-Ninebot collectie.

Hoeveel de GT2 zal gaan kosten is nog niet bekend. Naar verwachting zal de step in het tweede of derde kwartaal wereldwijd beschikbaar zijn. 

Logo