Maak kennis met de SEAT eXS Kickscooter

Elektrische mobiliteit is helemaal hot. In samenwerking met Segway kondigde de Spaanse fabrikant SEAT de gloednieuwe elektrische step eXS Kickscooter aan tijdens de Smart City World Expo Congress 2018 in Barcelona. Nog geen maand later kon de step gekocht worden in Spanje, Duitsland, Portugal Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland en vanaf 2019 in de overgebleven Europese landen, waaronder België en Nederland. Met de lancering van de step sluit SEAT zich aan bij de huidige micromobiliteitsbeweging.

De SEAT eXS Kickscooter

De kleine elektrische tweewieler lijkt perfect te zijn voor het afleggen van korte afstanden en dit kan zelfs met een topsnelheid van 25 km/u. Bovendien heeft de e-step een ingebouwd LCD scherm, cruise control, een anti diefstal systeem en LED verlichting. Met een volledig opgeladen accu is het rijbereik goed voor een afstand van 45 km. Je hebt dit elektrische vervoersmiddel al in handen voor €599,-.

Verandering in mobiliteitsbehoeften

Tijden zijn onderhevig aan verandering en het wordt steeds duidelijker dat de mobiliteitsbehoeften van de almaar toenemende wereldbevolking een andere richting krijgen. Dit is terug te zien in het percentage autokopers dat enkel in Europa al met 20% is gezakt. Daarentegen zien we in steeds meer steden het aanbod en gebruik van elektrische steps toenemen. Zonder file van en naar je werk? Even snel boodschappen doen? Een step zoeft overal makkelijk tussendoor en lijkt een verantwoordelijke keuze. E-step aanbieders mikken op het gebruiksgemak van de compacte voertuigen, naast de lage kosten en duurzame overtuigingen.

Micromobiliteit

Het makkelijk afleggen van korte en flexibele afstanden, micromobiliteit, staat centraal in deze hele ontwikkeling. SEAT ziet in dat de focus moet komen te liggen op de elektrische stedelijke mobiliteit om te blijven voldoen aan de behoeften van consumenten. Waar haar concurrenten als Hyundai en Kia al enige tijd vooruitstrevend te werk gaan op dit gebied, is de Spaanse fabrikant een waardige inhaalslag aan het maken met de introductie van de Kickscooter.

Logo