De nieuwe Razor Icon brengt je terug in de tijd

Een zilverkleurige stuntstep; wie is er niet mee opgegroeid? Razor brengt je graag terug naar deze tijd met de nieuwe Razor Icon. Ditmaal echter mét elektrische aandrijving. Maar wat kun je verwachten van dit nieuwe Icon model?

Het design

De Razor Icon wordt aangeboden in vijf kleuren: oranje, blauw, rood, roze en zwart. Het frame is gemaakt van stevig aluminium. Met zijn scherp afgeschuinde randen en basic styling heeft de step een ietwat industriële uitstraling, zoals we van vroeger gewend zijn. 

De step beschikt over een LED-koplamp die net boven de voorband is gemonteerd en een door de rem geactiveerd achterlicht.

Razor-Icon-step

Aan de rechterkant van het stuur is de gashendel bevestigd. Hier vind je ook een klein LED-display dat je de snelheid en geschatte actieradius laat zien. 

Via de knop aan de linkerkant van het stuur bedien je de remmen. Maar de Razor Icon zou geen iconische step zijn als je niet ook met de voet op het achterspatbord kunt afremmen.

De Icon heeft geen vering en rijdt op 8.5” massieve banden. Het geheel weegt zo’n 12 kg.

Lees ook: de elektrische step bandengids.

De motor, snelheid en het vermogen

De step wordt aangedreven door een achternaafmotor van 350W en een 36V lithium-ionbatterij. Met dit vermogen heeft de Icon volgens Razor een topsnelheid van een kleine 30 km/h en een actieradius tot 30 kilometer. 

Via de knop aan het stuur kun je tijdens het rijden schakelen tussen drie snelheidsstanden: eco, normaal en sport.

Razor Icon specificaties

Razor IconSpecs
Maximale snelheid30 km/h
Actieradius30 km
Gewicht12 kg
Draaggewicht100 kg
Wielmaat8,5″
Type bandenMassieve banden
Motorvermogen350W
Batterij36V lithium-ionbatterij
Prijsindicatie€900

Prijs en beschikbaarheid

Razor heeft geen officiële prijs voor de Icon aangekondigd, maar zegt alleen dat het minder dan €900 zal kosten. Medio augustus 2022 zullen de eerste modellen geleverd worden.

 

Logo