Porsche en Yamaha investeren $3,75 miljoen in e-micromobiliteitsdealer Ridepanda 

Ridepanda, online verkoper van elektrische voertuigen, heeft een investering van $3,75 miljoen aangekondigd. De startup gebruikt dit om zijn engineering-, product- en designteams uit te bouwen en zijn e-commerce en B2B-oplossingen te versterken. 

Vorig jaar schoot de verkoop van e-bikes en e-steps omhoog. Uit een rapport van de Bicycle Association over de impact van COVID-19 op de Britse fietseconomie van januari tot oktober 2020, blijkt dat de verkoop van e-bikes zelfs meer dan verdubbeld is. 

Tussen april en september steeg de verkoop met 92% in vergelijking met het voorgaande jaar. In een markt die steeds meer openstaat voor micromobiliteit, zou Ridepanda’s investering de verkoop van elektrische fietsen, e-steps en bromfietsen voor consumenten kunnen aanvoeren. 

“Momenteel vinden 60% van alle autoritten plaats binnen 0 tot 10 km. Wij denken dat er een betere manier is om op pad te gaan,” aldus Chinmay Mapaviya, CEO en medeoprichter van Ridepanda.

“De elektrische auto is één oplossing, maar wij denken dat onze voertuigen goedkoper zijn, een stuk toegankelijker, betaalbaarder en praktischer. De voertuigen zijn handig tijdens files, makkelijk op te bergen, makkelijk te parkeren en makkelijk op te laden. Bovendien zijn ze milieuvriendelijk en een stuk leuker door de toegevoegde gezondheidsvoordelen.” 

Ridepanda (gevestigd in San Francisco) biedt een reeks lichte elektrische voertuigen, van Segway Ninebot e-steps tot Niu e-scooters. Medeoprichter en CTO Charlie Depman zegt dat e-bikes het populairst zijn, direct gevolgd door e-steps. 

Het is de hands-on benadering die het bedrijf wil verbeteren met de nieuwe financiering. Vooral het automatiseren van het afhandelingsproces na de aankoop en het uitbouwen van de dienst na verkoop in de PandaCare-app. 

“PandaCare is ons paradepaardje van de dealers, met al het onderhoud, hulp bij pech onderweg en uitgebreide garantie,” zegt Depman. “Dus idealiter zou deze app inhouden dat je toegang hebt tot al die diensten en dat je een monteur kan bellen je voertuig te repareren. De app informeert ons ook over het doen van preventief onderhoud. Zo helpen we de levensduur van het voertuig te verlengen.” 

Daarnaast werkt Ridepanda aan een meer gepersonaliseerde geografische aanpak aan de productzijde. De wettelijke eisen voor e-mobility voertuigen verschilt namelijk per land.

Regelgeving nederland en België
Alles lezen over lokale regelgeving? Bekijk de regels voor het gebruik van een e-step in Nederland of België.

Logo