NIU kondigt lancering van eerste elektrische step aan

NIU staat wereldwijd bekend om haar assortiment aan elektrische scooters. Met ruime ervaring op het gebied van elektrische mobiliteit, heeft het Chinese bedrijf deze week de lancering van haar allereerste elektrische step aangekondigd.

De ‘NIU Kick Scooter’ is bestemd voor de Amerikaanse en Europese markt en belooft een indrukwekkend vermogen, tegen een schappelijke prijs.

Twee verschillende uitvoeringen

De elektrische steps zullen verkrijgbaar zijn in twee varianten: de ‘NIU Kick Scooter Sport’ en ‘NIU Kick Scooter Pro’. De NIU Kick Scooter Sport is uitgerust met een 365 Wh accu en een 300 W motor. Dit geeft de step een actieradius van 40 km, een topsnelheid van 28 km/h en een laadtijd van 5 uur.

elektrische-step-NIU

Bron: NIU

De Kick Scooter Pro beschikt over een 486 Wh accu en een motor van 350 W. Hiermee heeft de Pro een actieradius van 50 km, een topsnelheid van 32 km/h en een iets langere laadtijd van 6 uur.

De Europese versies van de NIU steps zullen echter beperkt worden tot een maximumsnelheid van 25 km/h, om te voldoen aan Europese richtlijnen.

LOKALE REGELGEVING
Wil je meer weten over lokale regelgeving? Lees hier alles over e-steps in Nederland en België.

Beide modellen zijn uitgerust met een dubbel regeneratief remsysteem en 9,5” luchtbanden. Met een gewicht tussen de 18,5 – 20 kg en aanwezigheid van een vouwsysteem is het mogelijk om de steps mee te nemen in het openbaar vervoer.

Geen overbodige luxe voor de Europese markt: zowel de Sport als Pro uitvoering hebben een IP54 waterbestendigheid, waarmee je met deze e-steps door de regen kunt rijden. Met behulp van de NIU App kun je de step vergrendelen, instellingen aanpassen en statistieken inzien.

Verkrijgbaar vanaf juni

NIU plant om vanaf juni 2021 pre-orders voor beide modellen open te stellen. Vanaf juli zal gestart worden met het verzenden van de eerste steps naar Europa en de VS. NIU heeft nog niet alle prijsdetails gepresenteerd, maar laat weten dat de introductieprijs van het goedkoopste model rond de $599 zal liggen.

Logo