Voi haalt $115 miljoen op met financieringsronde en plant uitbreiding naar nieuwe markten

Het Zweedse micro-mobiliteitsbedrijf Voi heeft deze week aangekondigd dat het $115 miljoen heeft opgehaald met de laatste financieringsronde. Het geld werd opgehaald na Voi’s beste jaar ooit, waarin het bedrijf een sterk groeiende vraag naar micromobiliteit zag.

In 2021 is de vraag naar micromobiliteit groter dan ooit. Steden staan steeds meer onder druk om hun vervoersactiviteiten te transformeren en de afhankelijkheid van vervuilende privévoertuigen te verminderen. Sinds de oprichting van Voi (drie jaar geleden), zijn er al meer dan 90 miljoen ritten afgelegd met haar deelsteps en deelfietsen. 

De nieuwe financiering stelt Voi in staat om verder uit te breiden naar nieuwe Europese markten en meer voertuigen op straat te zetten. Momenteel is Voi in meer dan 70 Europese steden te vinden, waar tot op heden meer dan 6 miljoen mensen een rit hebben gemaakt. 

“In nauwe samenwerking met steden zien we een nieuwe visie op stedelijk vervoer vorm krijgen, die complementair is aan het openbaar vervoer. We bouwen aan de toekomst van transport en we zetten ons in om van elke stad een betere plek te maken om te wonen.”

– Fredrik Hjelm, co-founder en CEO van Voi Technology

Lees ook: in gesprek met Voi over de introductie van de deelstep in Nederland

Naast de uitbreiding van de vloot heeft het bedrijf de ambitie om in 2030 volledig klimaatpositief te zijn en een miljard Europese autoritten te kunnen vervangen. Tegen 2023 wilt Voi daarnaast alleen batterijcellen gebruiken die in Europa geproduceerd zijn, met als resultaat een 50% lagere CO2-voetafdruk. Het Zweedse bedrijf werd naar eigen zeggen eerder al het eerste micromobiliteitsbedrijf dat in 2020 CO2-neutraal opereerde.

Voi lanceert komend voorjaar ook haar nieuwste deelstep: de Voiager 5. De lancering van het nieuwe voertuig staat precies een jaar na de komst van de Voiager 4 gepland.

Logo