Mercedes komt met elektrische step

Als je in de binnenstad woont en je gebruikt een auto slechts om snel op werk te komen, dan kun je in de toekomst misschien beter overwegen om een elektrische step te kopen. Zo dacht Mercedes ook. En ze zijn niet de eerste. Ook andere automerken zoals BMW en Hyundai wagen zich meer en meer aan de productie van elektrische steps. Mercedes-Benz presenteerde onlangs het eerste e-step model.

Wanneer komt de e-step van Mercedes op de markt?

De steps van Mercedes-Benz zullen begin 2020 op de markt verschijnen. Veel technische kenmerken zijn er over de e-step nog niet bekend. En er werd ook slechts één beeld van het ‘voertuig’ gepresenteerd door de autofabrikant Daimler, eigenaar van Mercedes-Benz.

Micro Mobility Systems

Aangezien de Duitse fabrikant nauw samenwerkt met Micro Mobility Systems, mag worden aangenomen dat de komende innovatie vergelijkbaar zal zijn met de modellen die we nu kennen. Neem bijvoorbeeld de Micro Suspension, die 6,4 kilogram weegt en ontworpen is voor mensen tot 100 kilogram. Over het algemeen is de snelheid van een elektrische step ongeveer 25 kilometer per uur – wat over het algemeen snel genoeg is voor korte afstanden. 

India

Waar en voor welk prijskaartje een Mercedes elektrische step gekocht kan worden is ook nog onbekend. In ieder geval kan het, tegen de juiste prijs, zeer populair worden in bijvoorbeeld India, dat overweegt volledig over te stappen op elektrisch vervoer. Bedoeling van het land is gaan voor minder schadelijke uitstoten en minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Wanneer Nederland overstag gaat, is afhankelijk van de landelijke regelgeving voor e-steps. Dit zou zomaar nog even kunnen duren.

Logo