Jeep slaat handen ineen met Razor voor de nieuwe Jeep RX200

Jeep komt binnenkort met een nieuwe elektrische step die bekend zal staan als de “Jeep RX200 with Razor”. Het is niet de eerste keer dat de elektrische step- en autowereld de handen ineenslaan. Zo bracht Mercedes in 2020 haar eerste e-step op de markt, waarna BMW in 2021 volgde.

Het nieuwe duo (bestaande uit Jeep en Razor) beweert dat de step de “stijl en het gevoel van een Jeep Wrangler” heeft. Het model is voorzien van 8” luchtbanden en wordt geleverd in een Jeep-olijfkleurige kleurstelling.

Het stuur is verstelbaar en beschikt over rubberen handgrepen. Net als bij een scooter geef je gas met de rechter gashendel. Met een totaalgewicht van 18 kg is de step echter wel een stuk lichter dan een scooter.

Jeep RX200 step

Jeep zegt dat de step is gemaakt om door off-road terrein te scheuren. Het lijkt er alleen niet op dat hij dit met hoge snelheden zal doen. De topsnelheid ligt op 19 km/h, wat lager is dan de meeste off-road steps die momenteel op de markt zijn. De lage snelheid is waarschijnlijk te wijten aan de 200W motor die een ketting gebruikt om het achterwiel aan te drijven. 

Ook de actieradius is niet erg indrukwekkend. Met een volle 168 Wh accu heb je een maximale rijtijd van 40 minuten. Dit is in lijn met de andere e-steps van Razor, maar zal toch wennen zijn voor fanatieke Jeep-fans. Om deze reden is dit model meer geschikt als recreatieve step dan als een serieus vervoermiddel.

Razor zegt dat de step ontworpen is voor volwassen rijders van 18 jaar en ouder, hoewel het gewichtslimiet van slechts 70 kg betekent dat een hoop volwassenen deze e-step moeten laten schieten.

Het prijskaartje van slechts $499 (€438) is wellicht de goedmaker. Het is misschien niet de meest imposante e-step, maar wel een van de goedkopere.

Logo