Google Maps maakt vanaf nu het vinden van een deelstep gemakkelijker

Deelstepaanbieder Tier en Google Maps hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd om het voor gebruikers makkelijker te maken om een deelstep te vinden en te gebruiken. 

De bedrijven hebben de handen ineen geslagen om een functie te lanceren waarmee rijders e-steps in de buurt via Google Maps kunnen lokaliseren bij het plannen van hun reizen.

Het initiatief gaat als eerste live in München, Berlijn, Keulen, Hamburg, Frankfurt, Stuttgart, Wenen, Zürich, Oslo, Stockholm en Helsinki. Hierna zal het concept ook naar andere steden uitgerold worden.

Gebruikers die een deelstep nodig hebben (in bovengenoemde steden), kunnen de functie vinden onder het tabblad voor fietsroutes in Google Maps.

Hier zijn vervolgens de dichtstbijzijnde beschikbare Tier steps te bekijken, samen met de loopafstand en het batterijniveau van de specifieke e-step. 

Tier-Google-MapsBron: Tier.app

Andere steden zullen volgen, na het nieuws dat Transport for London (TfL) Tier heeft geselecteerd om e-steps naar Londen te brengen. 

Volgens Intelligent Transport kunnen deelsteprijders niet alleen Tier steps vinden via Google Maps, maar kunnen ze ook nuttige informatie, zoals de verwachte aankomsttijd en kostenraming, opnemen in hun reisplanning.

Tinia Mühlfenzl, directeur Marktontwikkeling bij TIER, zei: “Onze missie om mobiliteit voorgoed te veranderen, gaat grotendeels over het creëren van sterke partnerschappen om de toegang tot duurzame en multimodale mobiliteitsoplossingen te vergroten. Door onze samenwerking met Google helpen we ervoor te zorgen dat rijders toegang hebben tot de vorm van vervoer die het beste past bij hun dagelijkse mobiliteitsbehoeften.”

Eerder kondigde Tier (na een nieuwe investering) al meerdere initiatieven en samenwerkingen aan, onder andere om het parkeerprobleem van deelsteps aan te pakken. 

Alles over de deelstep
Lees alles over het gebruik en de beschikbaarheid van de deelstep in Europa.

Logo