Elektrische step in Parijs

Parijs ontdekken op een comfortabele en groene manier? Je voelt ‘m misschien al aankomen; dit kan namelijk allebei met de elektrische step! Zeker in een grote en drukke stad als Parijs is het gebruik van de e-step een handig alternatief en baan jij je makkelijk een weg tussen het stadsverkeer. Hoe dat in z’n werk gaat? Ontdek het hier!

Dit zijn de regels voor e-steps in Parijs

Sinds de introductie van elektrische steps in Parijs is de populariteit enorm toegenomen. Daarmee zijn ook de regels van het gebruik van e-steps in de Franse stad aangescherpt, zodat de veiligheid zo min mogelijk ten koste gaat van de sterke toename. De nieuwste regels zullen ingaan vanaf juli 2020:

  • Je moet minimaal 12 jaar oud zijn om een e-step te gebruiken
  • Je mag niet met meer dan 1 persoon op de step stappen
  • Houd je aan de maximumsnelheid van 25 km/u
  • Het gebruik van koptelefoons/oortjes is verboden tijdens het rijden
  • Het gebruik van een telefoon is verboden tijdens het rijden
  • Je mag niet tegen de verkeersstroom inrijden

Elektrische step huren in Parijs

Als je een e-step huurt heb je keuze uit twee mogelijkheden: een e-step huren via een huurbedrijf of gebruik maken van een deelstep. Een van de best beoordeelde huurbedrijven voor e-steps in Parijs is Rent & Go. Het bedrijf heeft twee locaties en is te vinden in de buurt van de Notre Dame en de Eiffeltoren. Net zoals dit huurbedrijf, vind je op diverse locaties fietsenwinkels en verhuurpunten waar je een e-step kan huren.

Naast naar een vaste verhuurder te gaan, kun je ook een deelstep gebruiken van een aantal deelstepaanbieders. Deze zijn niet te missen in Parijs, gezien de elektrische deelstep inmiddels volledig deel uitmaakt van het straatbeeld.

Maak gebruik van deelsteps in Parijs

elektrische deelstep rotterdam bird

In Parijs vind je deelsteps van verschillende aanbieders, zoals Bird, Lime en Jump (onderdeel van Uber). Bijna op elke hoek van de straat staat een step ter beschikking en heb je de step in een paar seconden ontgrendeld. Je maakt eenvoudig gebruik van zo’n step door de bijbehorende app te downloaden om de dichtstbijzijnde e-step te vinden. Vervolgens scan je de QR code op de step met behulp van de app om deze te ontgrendelen. Je bent ready to go! Als je klaar bent met de rit, beëindig je de rit via de app en zet je de e-step terug waar je wilt.

Bird

Bird is wereldwijd een van de bekendste aanbieders van e-steps en is momenteel verkrijgbaar in meer dan 100 steden, inclusief Parijs. Je download de gratis Bird app om eenvoudig gebruik te kunnen maken van hun diensten. Voor het gebruik van een Bird step betaal je een vast bedrag van €1 en vervolgens €0,15 per minuut.

Lime

Een andere aanbieder van e-steps in Parijs is Lime. Lime heeft een vergelijkbare app om gebruik te kunnen maken van een e-step en betaal je eveneens eenmalig €1 en vervolgens €0,15 per minuut.

Dott

Dott is een derde aanbieder van e-steps in de Parijse binnenstad. Via de gelijknamige app maak je een gratis account aan om gebruik te maken van een e-step. Je betaalt eenmalig €1 voor het gebruik van de diensten en daarna €0,15 per minuut.

Wil je toch liever een eigen e-step meenemen naar Parijs, maar heb je nog niet helemaal een besluit kunnen maken welke? Kijk dan hier voor de meest populaire e-steps van het moment.