Elektrische steps in Berlijn

Berlijn heeft een hoop te bieden als het op toeristische attracties aankomt. Om van A naar B te komen, moet je soms best een flinke afstand afleggen. Dit kan sinds 2019 ook per elektrische deelstep. De voordelen? Je bent flexibel, je mist niks van de omgeving én je bent een stuk voordeliger uit dan met de taxi.

Dit zijn de regels voor e-steps in Berlijn

Sinds 2019 zijn elektrische (deel)steps legaal in Duitsland. Om zo veilig mogelijk op pad te kunnen gaan, zijn er sinds de introductie van de elektrische step in Duitsland verkeersregels ingesteld. Wanneer je een e-step gebruikt in Berlijn, houd dan rekening met de volgende regels:

 • Er geldt een maximumsnelheid van 20 km/u
 • Het is verboden om op een voetpad, of zones bestemd voor voetgangers, te rijden
 • Step op het fietspad of openbare weg
 • Je moet minimaal 14 jaar oud zijn
 • Niet meer dan 1 persoon per e-step; dus geen passagiers mee laten rijden
 • Niet rijden als je gedronken hebt
 • Het is verboden een e-step te parkeren op de stoep bij het Holocaust-monument en op Pariser Platz bij de Brandenburger Tor

Elektrische step huren in Berlijn

lime scooter

Als je een elektrische step huurt in Berlijn kan dat op twee verschillende manieren. Allereerst zijn er lokale (fietsen)winkels die als huurbedrijf fungeren voor het verhuren van een e-step. Zo heb je bijvoorbeeld Bike Rent & Bike Tours Berlin, waar je fietsen en e-steps kunt huren.

Wil je liever gebruik maken van een deelstep tijdens je verblijf in Berlijn? Dan zijn er diverse aanbieders van waar je uit kunt kiezen. Over het algemeen moet het geen probleem zijn om een deelstep te vinden. Je vindt ze bijna op elke hoek van grote straten!

Maak gebruik van deelsteps in Berlijn

Er zijn verschillende aanbieders in Berlijn die deelsteps verhuren, zoals Lime, Bird of Tier. Zo maak je gebruik van een deelstep:

 1. Download de mobiele app van de aanbieder
 2. Bekijk in de app waar de meest dichtstbijzijnde, beschikbare e-step staat
 3. Ontgrendel de step door de QR-code te scannen
 4. Zet je af met één voet en rijd naar je plaats van bestemming. De app houdt bij hoe lang je rijdt en wat de uiteindelijke ritprijs is
 5. Na afloop van je rit zet je de e-step weg waar je wilt (en waar dit toegestaan is)

De gemiddelde prijs voor een rit van 15 minuten op een elektrische deelstep in Berlijn ligt op €3.25.

Tier

Een van de bekendste aanbieders van deelsteps in Berlijn is Tier. Met de mobiele app vind je gemakkelijk een e-step bij jou in de buurt en scan je de QR code om je rit te starten. Als je gebruik maakt van Tier betaal je eenmalig €1 en vervolgens €0,15 per minuut.

Bird

Een andere bekende aanbieder van e-steps is Bird. Ook hiervoor geldt dat je de Bird app moet downloaden om gebruik te maken van hun diensten. Voor het gebruik van een Bird step in Berlijn betaal je een vast bedrag van €1 en vervolgens €0,15 per minuut.

Lime

Zie je een e-step met een opvallend groen uiterlijk? Dan zal dat een e-step van Lime zijn. Deze aanbieder heeft eveneens een app die je kan downloaden om de e-step te ontgrendelen. Voor het gebruik van de deelstep betaal je eenmalig €1 en vervolgens €0,15 per minuut.