Het grootste e-step platform van NL & BE ✓ Alle lokale wet- en regelgeving op een rij ✓ Uitgebreide reviews en handige prijsvergelijkers ✓

Elektrische step in Barcelona

Sinds 2019 kun je in Barcelona gebruikmaken van elektrische deelsteps. Maar hoe maak je gebruik van een deelstep in Barcelona en wat zijn hier de regels voor? We zetten het op een rijtje.

Wat zijn de regels voor elektrische steps in Barcelona?

Aan het gebruik van de elektrische step in Barcelona zijn een aantal regels verbonden. Dit zijn de belangrijkste:

 • Je moet tenminste 16 jaar zijn (vergeet dus je ID of paspoort niet);
 • Een helm dragen wordt aanbevolen en is bij e-steps die zwaarder zijn dan 50 kg zelfs verplicht;
 • Je mag maximaal met 10 km/h over betegeld wegdek rijden en 30 km/h over de openbare weg;
 • In parken mag je niet harder dan 10 km/h rijden;
 • Parkeren mag alleen daar waar niemand er last van heeft. Dus niet voor in- of uitgangen en overige plekken waar voetgangers er last van kunnen hebben.
let op
De boetes voor het overtreden van bovenstaande regels variëren tussen de €100 en €500, afhankelijk van de ernst van de overtreding.

Elektrische step huren in Barcelona

Je kunt in Barcelona op twee manieren gebruikmaken van een elektrische step. Welke optie het meest voordelig is, hangt af van de gebruiksduur:

 1. Je huurt een e-step voor een dag(deel) via een lokale verhuurder. Voorbeelden van verhuurders in het centrum van Barcelona zijn ‘Mondorent’ en ‘Rent Electric’. De kosten hiervoor zijn gemiddeld €15 per uur of €49 voor een hele dag.
 2. Je maakt gebruik van een deelstep. Hierbij betaal je een starttarief en een tarief per minuut dat je rijdt. Dit is de meest voordelige optie wanneer je de step voor korte ritjes gaat gebruiken.

Zo maak je gebruik van een deelstep in Barcelona

Er zijn vier deelstepaanbieders actief in Barcelona. Dit zijn de bedrijven Bird, Bolt, Lime en Skip. Ieder bedrijf heeft zijn eigen app, waarmee je gebruik kunt maken van deze elektrische steps. Dit gaat als volgt:

 1. Download de mobiele app van de desbetreffende aanbieder;
 2. Koppel een betaalmiddel aan je account;
 3. Bekijk waar de dichtstbijzijnde deelstep staat;
 4. Navigeer via de app naar de deelstep en ontgrendel deze vervolgens door de QR-code op de step te scannen;
 5. Zet de step terug in een daarvoor bestemde zone;
 6. Sluit de rit af met behulp van de app. Hierna krijg je een overzicht te zien van de afgelegde route en kosten van je rit.

De kosten voor het gebruik van een deelstep in Barcelona

De kosten voor het gebruik van een deelstep zijn opgebouwd uit een starttarief en een tarief per minuut. Dit zijn de kosten per aanbieder:

AanbiederStarttariefTarief per minuutMobiele app
Bird€1€0.15Download voor Apple of Android
Lime€1€0.15Download voor Apple of Android
Skip€1€0.15Download voor Apple of Android
liever je eigen e-step?
Wil je een grotere selectie aan e-steps bekijken? Neem dan een kijkje bij de selectie van best beoordeelde e-steps of bekijk het volledige e-step overzicht. Meer hulp nodig bij je keuze? Ontdek welke e-step bij jou past met onze Keuzehulp.

Logo