Met je e-step door de regen: kan dit?

Zowel Nederland als België zijn prachtige landen. Maar eerlijk is eerlijk, het klimaat laat soms wat te wensen over. Hoewel jij het liefst elke dag steppend door de zon gaat, denkt het weer daar vaak anders over.

Wat vindt je e-step van deze regen? Gaat dit samen, of kun je op regenachtige dagen toch maar beter de fiets of bus pakken?

Allereerst: hoe veilig is het?

Dat regen misschien niet het beste is voor aluminium en kunststof, is redelijk bekend. Maar hoe veilig is het om met je elektrische step op een natte ondergrond te rijden?

De gemiddelde e-step heeft 8.5” banden. Stevig genoeg om over een flinke kiezel te rijden, maar niet om een halve baksteen te trotseren.

De meeste e-steps hebben, net als fietsen, een stevig profiel in de banden. Dit zorgt voor extra grip tijdens het rijden, ook in de regen.

De vraag of het veilig is om met je step door de regen te rijden zit hem dus niet zozeer in de grip die je mogelijk verliest door de natte ondergrond. Wanneer de regen dusdanig hevig is dat het je zicht belemmerd, kun je de step wellicht beter wél inruilen voor een steviger vervoermiddel.

Zijn elektrische steps opgewassen tegen water?

Hoewel veel elektrische steps het kenmerk ‘waterproof’ hebben, zijn deze nooit 100% waterdicht. Denk bijvoorbeeld aan de batterij poort, waar gemakkelijk water en vuil in kan komen.

Daarnaast kan er (in extreme gevallen) vocht in het display op het terecht komen, waardoor complicaties optreden. Het frame van de step is over het algemeen goed opgewassen tegen een beetje water.

Een flinke regenbui zal niet bij de eerste beste keer direct voor problemen zorgen. Rijd je dagelijks door een flinke stortbui en pak je hierbij ook de nodige plassen mee, dan kan dit een kortere levensduur van je e-step betekenen. En dat willen we natuurlijk niet!

Welke e-steps zijn goed bestemd tegen regen?

Elektrische steps in het wat hogere prijssegment zijn doorgaans beter tegen water bestemd dan de echte prijsknallers. Met deze e-steps kun je met een gerust hart de regen trotseren:

Segway Ninebot Max G30

ninebot max g30

We kennen Segway van de, over het algemeen, wat luxere producten. Luxe betekent vaak een hoger prijskaartje, maar ook meer betrouwbaarheid en kwaliteit. De Segway Ninebot Max G30 heeft een ‘waterproof level’ van IP54.

Dit betekent dat de step ‘stofdicht’ is en tegen een flinke plensbui bestand is. Segway voegt hieraan toe dat je met deze e-step ook door een plas water kunt rijden.

Ninebot by Segway Kickscooter Max G30

Belastbaar tot: 100 kg | Luchtbanden
in stock
779,00

Boosted Rev

boosted rev

De Boosted Rev is geliefd om meerdere kenmerken. Zo is het één van de snelste e-steps van dit moment, maar ook één van de meest waterbestendige.

Met een IPX7 waardering hoef je je met de Boosted Rev geen zorgen te maken over water.

Deze ‘score’ wil zeggen dat je de Booster Rev in een meter diep water kunt zetten voor 30 minuten, waarna het apparaat het zonder problemen nog zou moeten doen. Als dat nou niet handig is?

Boosted Rev

Misschien wel de beste elektrische step ooit gemaakt!
1.899,00

Betekent dit dat de niet-genoemde elektrische steps niet of slecht tegen water kunnen? Zeker niet. Controleer voor je de regen trotseert in welke mate jouw e-step tegen water kan. Off you go!