7 handige accessoires voor je elektrische step

Je hebt net een nieuwe elektrische step aangeschaft. Nu wil je jezelf én je e-step natuurlijk uitrusten met handige accessoires. Struin je Amazon of Aliexpress af, dan kom je 101 ‘musthaves’ tegen. 

Maar lang niet alle accessoires voegen iets toe aan een comfortabelere of veiligere rit. Aan welke accessoire of uitrusting heb je wel écht wat? We zetten er 7 voor je op een rijtje.

Laatst bijgewerkt op: 11-01-2023

#1. De onmisbare telefoonhouder

Elektrische-step-telefoonhouder

🏆 Keuze van de redactie: Case2go telefoonhouder

Mobiele telefoons zijn een essentieel onderdeel van ons leven. Wanneer je aan het rijden bent, is een telefoon daarentegen een onveilige afleiding.

Toch wil je graag je telefoon bij de hand hebben, al is het maar om de navigatie te checken. Een must-have accessoire voor je elektrische step is daarom een telefoonhouder. Wanneer je de route moet bekijken of een berichtje binnen krijgt, kun je dat veilig checken – zonder dat je hiervoor het stuur van de step hoeft los te laten. 

Een telefoonhouder is makkelijk te bevestigen. Je zet de beugel op het stuur en draait deze vast totdat deze niet meer kan verschuiven. Plaats je telefoon vervolgens in de houder en je bent klaar om handsfree te navigeren!

Tip: de meeste telefoonhouders zijn zowel geschikt voor een fiets als elektrische step. De bevestiging werkt namelijk op dezelfde manier.

#2. De handige stuurtas

Elektrische-step-stuurtas

🏆 Keuze van de redactie: Velix XXL stuurtas

De stuurtas is een van de meest verkochte e-step accessoires. Je kunt dit tasje vergelijken met een mandje aan het stuur van een fiets. 

Een stuurtas heeft alle nuttigheden die een mandje ook heeft, maar met als grote voordeel dat je deze dicht kunt doen. Zo berg je veilig je telefoon of andere waardevolle spullen op tijdens je rit. 

Tip: kies voor een hardcover stuurtas. Dit type tas kan tegen een stootje en is vaak beter bestand tegen water.

#3. De veilige helm

Closca-helm-elektrische-step

🏆 Keuze van de redactie: Closca opvouwbare helm

In de meeste landen is het niet verplicht om een helm te dragen op een elektrische step. Toch wordt dit wel aangeraden. Met een snelheid van gemiddeld 25 km/h kun je lelijk ten val komen.

De meeste mensen vermijden het dragen van een helm omdat dit niet hip of praktisch is. Tegenwoordig hoeft het geen straf meer te zijn om een helm te dragen.

Ook over het opbergen hoef je je geen zorgen meer te maken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een inklapbare helm, die zo in je tas past. Voor elk budget is er wel een helm te vinden.

Meer weten? Lees alles over het gebruik van een helm op een e-step.

#4. Het anti-diefstal slot

ninebot slot voor elektrische step

🏆 Keuze van de redactie: Ninebot code-slot

Zodra je een e-step hebt aangeschaft, wil je ook graag dat deze van jou blijft. Parkeer je zo nu en dan je step als je even naar de winkel gaat, dan is een goed slot geen overbodige investering.

Bespaar hier niet op. Het is zonde om een elektrische step van een paar honderd euro te kopen en vervolgens te besparen op een paar tientjes voor een goed slot. Een goed slot bevat een staalkabel die niet zomaar te forceren is.

Gelukkig zijn er maar weinig dieven die een slot van hoge kwaliteit kunnen breken. De meeste dieven worden afgeschrikt door zo’n slot, vinden het veel te ingewikkeld om deze open te breken en zoeken hun heil in een goedkoper, makkelijker slot om te kraken. 

Hulp nodig? Lees meer over geschikte sloten voor e-steps

#5. Het tassenhaakje

Elektrische-step-haakje

🏆 Keuze van de redactie: Elektrische step haak

Een haakje aan de stuurpen van je step is handiger dan je denkt. Je kunt daar bijvoorbeeld een boodschappentasje of rugtas aan ophangen. 

Bij sommige steppen is het haakje onderdeel van het vouwmechanisme en zorgt het ervoor dat het stuur hiermee vastklikt op het achterspatbord. 

Heeft jouw tweewieler geen haakje van zichzelf, maar wil je wél graag iets aan het stuur kunnen hangen, dan is dit een handige investering. Je hoeft hier gelukkig niet voor diep in de buidel te tasten. Deze accessoire kost slechts een paar euro. 

Je bevestigt het haakje zonder enige technische kennis aan de stuurpen. Dus geen zorgen als je twee linkerhanden hebt. 

Let op: belast het stuur niet met té zware tassen. Dit maakt het moeilijker om je balans te houden tijdens het rijden.

#6. De stevige draagtas

Elektrische-step-draagtas

🏆 Keuze van de redactie: Rhinowalk draagtas

Schaf je een luxe e-step aan, dan is er een grote kans dat je een handige draagtas meegeleverd krijgt. De tas is bedoeld om je step in te vervoeren wanneer je langer weggaat. Maar je kunt deze ook als opbergtas gebruiken. 

De meeste draagtassen zijn waterdicht, stofdicht en slijtvast. Met behulp van de hendels aan de tas kun je je step gemakkelijk optillen en vervoeren. 

Let op: de meeste tassen zijn gemaakt voor de ‘gemiddelde’ e-step, zoals de Xiaomi 1S. Heb je een ander model? Bekijk dan altijd of de tas de juiste afmetingen heeft.

#7. De opvallende ledstrips

Elektrische-step-ledstrips

🏆 Keuze van de redactie: Wovatech LED-stripsverlichting

Sommige e-step accessoires zijn niet alleen erg handig, maar zorgen ook nog voor een stukje veiligheid. Maak kennis met elektrische step-ledstrips.

E-steps zoeven geruisloos over het wegdek. Dat is prettig voor omwonenden, maar niet altijd handig voor medeweggebruikers. Beschikt je tweewieler niet over verlichting, dan zorgt dit in het donker voor gevaarlijke situaties. Naast het aanschaffen van externe verlichting, kunnen ledstrips zorgen voor een stukje extra zichtbaarheid in het donker. 

Je bevestigt de strips aan de zij- of onderkant van het deck en schakelt deze in via de meegeleverde schakelaar. Stel de strips in op de kleur die het beste bij jouw e-step past en je bent klaar voor je avondrit.

Logo