Gaat het dan toch gebeuren? Na eerdere berichtgeving over de mogelijke introductie van de e-step in ons land, heet Rotterdam in 2020 de elektrische deelstep van harte welkom. Verkeerswethouder Judith Bokhove van Groenlinks laat in een artikel op AD.nl weten erg enthousiast te zijn over het deelconcept. “Ik kan niet wachten tot ze hier rijden, ik vind ze ontzettend leuk”.

Introductie met mate

Inwoners van Rotterdam die huiverig zijn over de introductie van dit nieuwe vervoersmiddel hoeven zich geen zorgen te maken. De deelsteps zullen namelijk niet direct de stad overnemen. Net als met de deelfiets zullen deze e-steps gefaseerd ingevoerd worden.

elektrische deelstep rotterdam
Staan de aanbieders al te popelen?

Welke aanbieders het eerste met hun e-steps aanwezig zijn in de Maasstad, is nog niet duidelijk. Eerder werd al wel bekend dat Bird in gesprek was met de stad Rotterdam, over een mogelijke introductie. Of zij ook daadwerkelijk de primeur mogen hebben in januari, zullen we binnenkort te weten komen.

Wél is duidelijk dat de deze deelsteps aan de Nederlandse regelgeving voor e-steps moeten voldoen. Hoe dit vorm gaat krijgen, wordt wellicht nog een uitdaging. Hoe dan ook, een positieve ontwikkeling voor fans van de e-step en verduurzaming van het verkeer in de binnenstad.

Benieuwd met welke e-steps je al wel zorgeloos de weg op mag?

Bekijk alle RDW gekeurde e-steps

Categorieën: Nieuws