De elektrische step komt naar Rotterdam!

Gaat het dan toch gebeuren? Na eerdere berichtgeving over de mogelijke introductie van de e-step in ons land, heet Rotterdam in 2020 de elektrische deelstep van harte welkom. Verkeerswethouder Judith Bokhove van Groenlinks laat in een artikel op AD.nl weten erg enthousiast te zijn over het deelconcept. “Ik kan niet wachten tot ze hier rijden, ik vind ze ontzettend leuk”.

Introductie met mate

Inwoners van Rotterdam die huiverig zijn over de introductie van dit nieuwe vervoersmiddel hoeven zich geen zorgen te maken. De deelsteps zullen namelijk niet direct de stad overnemen. Net als met de deelfiets zullen deze e-steps gefaseerd ingevoerd worden.

Update
Rotterdam zal in 2020 ruimte bieden voor maximaal 1.000 deelsteps. Dit maximum is voor nu bepaald om mogelijke overlast in de openbare ruimte te voorkomen. De gemeente heeft inmiddels met vijftien aanbieders gesproken. Welke aanbieders hun steps in 2020 in de Maasstad zullen neerzetten, is nog niet duidelijk. Wel is er besproken dat iedere aanbieder maximaal 500 steps beschikbaar mag stellen.

Wat zijn momenteel de regels voor e-steps in Rotterdam?

De meeste elektrische steps zijn in Rotterdam, net als in de rest van Nederland, nog niet toegestaan. Er zijn echter enkele uitzonderingen van e-steps die wél de weg op mogen. De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft aangegeven in 2020 kritisch te gaan kijken in welk kader elektrische steps wél legaal de weg op mogen in Nederland. Lees meer over de regels voor elektrische steps in Nederland.

Staan de aanbieders al te popelen?

Welke aanbieders het eerste met hun e-steps aanwezig zijn in de Maasstad, is nog niet duidelijk. Eerder werd al wel bekend dat Bird in gesprek was met de stad Rotterdam, over een mogelijke introductie. Of zij ook daadwerkelijk de primeur mogen hebben in januari, zullen we binnenkort te weten komen.

Wél is duidelijk dat de deze deelsteps aan de Nederlandse regelgeving voor e-steps moeten voldoen. Hoe dit vorm gaat krijgen, wordt wellicht nog een uitdaging. Hoe dan ook, een positieve ontwikkeling voor fans van de e-step en verduurzaming van het verkeer in de binnenstad.

Benieuwd met welke e-steps je al wel zorgeloos de weg op mag?
Bekijk alle RDW gekeurde e-steps