Het grootste e-step platform van NL & BE ✓ Alle lokale wet- en regelgeving op een rij ✓ Uitgebreide reviews en handige prijsvergelijkers ✓

Dit zijn de 5 beste elektrische steps voor volwassenen tot 120 kg

Het draaggewicht van een e-step geeft aan met hoeveel kilo het voertuig maximaal belast kan worden. De meeste elektrische steps voor volwassenen hebben een draaggewicht van 100 kg. Toch zijn er enkele e-steps met een draaggewicht van 120 kg.

Wat is het gemiddelde draagvermogen van een elektrische step?

De gemiddelde e-step voor volwassenen heeft een draagvermogen van 100 kg, met uitschieters tot 120 kg. Elektrische steps voor kinderen hebben gemiddeld een draaggewicht van 50 tot 60 kg.

Tip: belast je de step maximaal, zorg dan voor een de bandenspanning. Zo zorg je ervoor dat de velgen niet beschadigd raken en je het maximale aantal kilometers (actieradius) kunt rijden op een volle accu.

Deze 5 e-steps hebben een draagvermogen van 120 kg

De meeste e-steps met een groot draagvermogen bevinden zich in het hogere prijssegment. Deze modellen zijn vaak voorzien van een stevig veersysteem en grote luchtbanden.

We zetten de 5 meest bekeken e-steps met een draaggewicht van 120 kg op een rijtje:

1. Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus

Kaabo-Wolf-Warrior-X-Pro-Plus

Topsnelheid: 60 km/h | Actieradius: 100 kilometer | Laadtijd: 6-7 uur |
Wielmaat: 10″ | Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Topsnelheid van 60 km/h
+
Tot 100 kilometer bereik
Weegt 33,8 kg

De Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus is een unieke e-step met ongekende prestaties. Zoals de naam al blootgeeft, is dit een beest van een elektrische step.

De Wolf Warrior heeft een vermogen van 2200 Watt en behaalt moeiteloos een topsnelheid van 60 km/h. Bovendien heeft deze step de grootste actieradius (tot 100 km) van alle e-steps tot 120 kg. 

Het stevige veersysteem maakt het mogelijk om over ruw en onverhard terrein te rijden. Het frame is voorzien van een hydraulische voorwielophanging en een verende achterwielophanging. Dit zorgt voor een maximale demping van schokken in het stuur bij het rijden over oneffen terrein.

In het geval van de Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus betekent een groot draaggewicht ook een flink gewicht van de step zelf. Met 33,8 kg laat de step zich niet makkelijk optillen, om bijvoorbeeld mee te nemen in het openbaar vervoer. 

2. Veeley V5

Veeley V5 elektrische step

Topsnelheid: 25 km/h | Actieradius: 35 kilometer | Laadtijd: 4-6 uur |
Wielmaat: 10″ | Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Binnen 4-6 uur opgeladen
+ Gekeurd door de RDW
 Weegt 29 kg

De Veeley V5 is een van de weinige e-steps waarmee je in Nederland legaal op de weg mag rijden. Ondanks dat de Veeley een gewicht heeft van 29 kg, beschikt dit model over een inklapmechanisme. De step is aan de zware kant om op te tillen, maar het is mogelijk om de Veeley op te vouwen en overal mee naartoe te nemen. 

De Veeley V5 heeft een actieradius van 35 kilometer en maximale snelheid van 25 km/h. Is de accu leeg, dan laad je deze binnen 4 tot 6 uur weer op. Met behulp van de extra accu aansluiting is de actieradius uit te breiden tot 70 kilometer. 

Vooral voor e-step liefhebbers uit Nederland is de V5 een interessante optie. Deze step is namelijk RDW-gekeurd en geschikt voor gebruik op de openbare weg. Met de aanwezigheid van een kenteken is het mogelijk om de step te laten verzekeren en legaal rond te rijden.

3. Denver SEL-85350

Denver-85350-oranje

Topsnelheid: 20 km/h | Actieradius: 18 kilometer | Laadtijd: 2-3 uur |
Wielmaat: 8.5″ | Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Binnen 2-3 uur opgeladen
+ Weegt slechts 14,2 kg
Actieradius van 18 kilometer

Ben je op zoek naar een e-step voor een kleine prijs, maar met een maximaal draaggewicht van 120 kg? De Denver SEL-85350 kost minder dan €350 en is momenteel de goedkoopste elektrische step tot 120 kg.

Deze step is door zijn eenvoud gemaakt voor de beginnende bestuurder. Dankzij het veersysteem aan de voorkant van het frame is dit model volgens de producent ook in staat om over onverhard terrein te rijden. In tegenstelling tot andere Denver steps beschikt dit model over twee 8.5” luchtbanden met een verbeterd rijcomfort.

Met de aanwezige 350W motor behaal je een maximale snelheid van 20 km/h. Op maximale snelheid heeft de Denver SEL-85350 een actieradius van 18 kilometer. De beperkte actieradius wordt gecompenseerd met een korte laadtijd. Binnen slechts 2 tot 3 uur is een lege accu weer volledig opgeladen.

4. Kaabo Mantis 10 Pro Plus

Kaabo-Mantis-10-Pro-Plus

Topsnelheid: 60 km/h | Actieradius: 64 kilometer | Laadtijd: 12-13 uur |
Wielmaat: 10″ | Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Tot 64 kilometer rijden op een volle accu
+
Beschikt over 2000W aan vermogen
Laadtijd van 12 tot 13 uur

De Kaabo Mantis 10 Pro Plus is het broertje van de Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus. Maar als het aankomt op het draaggewicht zijn deze twee modellen gelijk aan elkaar. Met een actieradius van 64 kilometer is deze step geschikt voor lange afstanden.

De Mantis Pro is ontworpen voor gebruik in de stad, maar door de aanwezige vering ook te gebruiken op off-road terrein. De step is met 28 kg zo’n 6 kg lichter dan de Wolf Warrior uitvoering.

Onder het deck zijn twee 10” luchtbanden bevestigd. De pneumatische banden zijn DualDrive aangedreven en zorgen dat de e-step een goede wegligging heeft. Bovendien beschikt de Mantis Pro over een dubbel veersysteem.

Nog een sterke eigenschap van deze step is het borstelloze motorsysteem met een gecombineerd vermogen van 2000W. Met deze motor bereik je binnen 2 seconden een snelheid van 25 km/h en haal je een maximale snelheid van 60 km/h.

5. Oxboard Pro2

oxboard-pro-2-elektrische-step

Topsnelheid: 25 km/h | Actieradius: 30 kilometer | Laadtijd: 3,5 uur |
Wielmaat: 8.5″ | Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Weegt slechts 15 kg
+
Binnen 3,5 uur opgeladen
Presteert minder goed bij koud weer

De Oxboard Pro2 onderscheidt zich in dit rijtje op basis van het gewicht van de step. Hoewel ook dit model een maximaal gewicht van 120 kg kan dragen, weegt de step zelf slechts 15 kg. Zo neem je deze makkelijk overal mee naartoe.

Het ontwerp straalt eenvoud uit en de meeste snufjes zijn slim weggewerkt. In het midden van het stuur bevindt zich een LED-display waar je onder andere de kilometerstand en het batterijpercentage op kunt aflezen.

De 350W motor geeft de step een topsnelheid van 25 km/h. Op een volle accu kun je zo’n 30 kilometer rijden. In 3,5 uur is een lege accu weer volledig opgeladen.

De Oxboard Pro2 is ontworpen met oog voor veiligheid. Om aan de Europese veiligheidsnormen te voldoen is de step uitgerust met een koplamp, achterlicht en remlicht.

meer e-steps bekijken?
Bekijk onze selectie van de beste e-steps van dit moment of maak gebruik van de elektrische step Keuzehulp.

Logo