DUCKT: duurzame oplossing voor deelsteps?

Micromobility is booming. Sinds 2017 maken ‘last mile’ vervoermiddelen in meerdere landen het dagelijkse vervoer van forenzen een stukje makkelijker. Volgens Mckinsey zal de Micromobility markt in 2030 ruim 400 miljard dollar waard zijn. En dit met 30 miljoen nieuwe voertuigen, zoals de e-step. Maar om deze vervoermiddelen duurzaam te maken, hebben we op termijn oplaad- en parkeeroplossingen nodig. En zo dacht DUCKT ook.

Duurzame oplossing voor elektrische deelsteps

DUCKT scooter

Inmiddels omarmen veel grote steden het deelconcept van de elektrische step. Denk bijvoorbeeld aan San Francisco, waar binnenkort al meer dan 10.000 elektrische deelsteps zullen rondrijden. Hoewel het deelconcept een milieuvriendelijk initiatief lijkt, worstelen sommige steden nog met het dagelijkse vervoer van steps die opgeladen moeten worden.

DUCKT wil hier verandering in brengen. In ons gesprek met DUCKT laten ze weten met ‘een groot netwerk van oplaad-, opslag- en servicestations voor e-bikes en e-steps’ bezig te zijn. Deze ‘docking stations’ zullen in speciale ‘micromobiliteitszones’ en op parkeerplaatsen worden geïnstalleerd. Hiermee denkt DUCKT het roekeloze parkeergedrag van deelstep gebruikers tegen te gaan én het dagelijkse (vervuilende) operationele proces milieuvriendelijker te maken.

Ook voor particuliere bezitters

Ook voor particuliere bezitters van de e-step moeten de laad- en opslagstations van DUCKT uitkomst bieden. De meeste e-steps beschikken namelijk nog niet over een slot. Rijd je met je e-step in Amsterdam rond en wil je hier langer dan een dag plezier van hebben, dan is een slot of stalling natuurlijk geen overbodige luxe.

Via de app van DUCKT kun je zien waar de laadstations staan en of deze beschikbaar zijn. DUCKT laat aan Elektrische-steps.com weten in maart 2020 de eerste laadstations operationeel te willen hebben. Parijs zou zomaar één van de eerste Europese steden kunnen zijn die van deze laadstations gebruik gaat maken.

Wanneer is Nederland hier klaar voor? Lees meer over de elektrische deelstep in Nederland en de e-step wetgeving.

Logo