De elektrische step van Renault

Lees je ook steeds meer over ‘groen rijden’? Grote kans dat je hierbij aan een elektrische auto denkt. Hoewel het hier vaak ook om gaat, trekken steeds meer autofabrikanten dit begrip een stukje breder. Want ook de elektrische step rijdt groen. Na Mercedes, BMW en Hyundai is het dit keer de beurt aan Renault om te innoveren met hun gloednieuwe e-step!

De Renault Z.E. step

elektrische-step-renault

Bron: Renault

Met de nieuwe Renault Z.E. step wilt de Franse autofabrikant meegaan in de duurzame mobiliteit. Zelf noemt Renault haar nieuwe e-step de ‘ideale bondgenoot voor tochtjes door de stad’. Afstanden die net te ver zijn om te lopen, of het laatste van de trein naar het kantoor. Dat zijn de afstanden waar de e-step van meerwaarde kan zijn.

Wat kunnen we verwachten van de Renault Z.E. step?

Zoals we van Renault gewend zijn, zal de step van degelijke kwaliteit zijn tegen een vriendelijke prijs. Niet te gek, maar helemaal prima. Benieuwd wat dit betekent? De step is uitgerust met de volgende slimmigheden:

PluspuntenMinpunten
+Opvouwbaar en makkelijk mee te nemen-Laadtijd van 7 uur
+Actieradius van 45 kilometer
+Topsnelheid van 30 km/h

Met een prijs van €699 lijkt dit een leuk instapmodel. Hoe de step daadwerkelijk rijdt, weten we nog niet. In België is de e-step van Renault al te bestellen bij lokale dealers, maar in Nederland zullen we hier nog even op moeten wachten. Lees meer over de huidige e-step wetgeving in Nederland.

Logo