Nu beschikbaar: met Citysteps rollend door Roermond

Roermond heeft de Limburgse gemeente de primeur te pakken als het op elektrische deelsteps aankomt. Vanaf 10 augustus kun je steppend door Roermond met Citysteps. 

Met dit initiatief wil de gemeente de bezoekers aanzetten om de ‘last-mile’ van hun reis duurzaam te maken.

Eerst Tilburg, nu Roermond en straks Waalwijk

Van november 2019 tot maart 2020 werd de eerste Nederlandse pilot met Citysteps gedraaid, en wel in Tilburg. Nu is Roermond aan de beurt. De pilot loopt van 10 augustus tot half september. Dit najaar plant Citysteps om ook een proef in Waalwijk te doen met haar gedeelde elektrische tweewielers.

Bij een succesvolle pilot wordt de beschikbaarheid van de Citystep in Roermond mogelijk verlengd.

Zo maak je gebruik van Citysteps

Vanaf 10 augustus is het mogelijk om in Roermond te te ‘Citysteppen’. Woon je in Roermond, of plan je binnenkort een bezoek? Zo maak je gebruik van een Citystep:

Citysteps app

  1. Download de UnlockThis app voor Apple of Android;
  2. Selecteer een betaalmethode om je ritten af te rekenen;
  3. Ontgrendel een Citystep door de QR-code op de step te scannen met de app;
  4. Klaar met je rit? Bekijk in de app in welke zone je de Citystep kunt parkeren;
  5. Sluit de rit af met behulp van de app. Je ziet nu direct de kosten van je ritje.

Goed om te weten
Wil je tussen je rit door even rusten (om bijvoorbeeld even naar de supermarkt te gaan) en hierna weer verder rijden? Selecteer dan de ‘parking’ optie in de app. De step blijft dan voor jou gereserveerd, tegen een gereduceerd tarief.

Beschikbaarheid en kosten

Er zijn in totaal 20 Citysteps beschikbaar gesteld, verdeeld over drie locaties. Deze zijn te vinden op het Stationsplein, de Markt en een speciaal ingerichte P+R op Hatenboer. Je kunt tussen 08:00 en 20:00 gebruikmaken van deze steps.

De kosten voor het gebruik van Citysteps zijn vergelijkbaar van bekende deelstepaanbieders zoals Lime. Om een step te ontgrendelen betaal je een starttarief van €1,00. Hierna betaal je €0,23 per minuut.

Maar, mag dit wel in Nederland?

De meeste elektrische steps mogen nog niet legaal de weg op in Nederland. Door de bouw van de Citysteps mogen deze als eerste goedgekeurde deelsteps wél legaal de weg op. Momenteel zijn er slechts een paar elektrische steps in Nederland die in particulier gebruik de openbare weg op mogen.

Logo