BMW nu ook aan de elektrische step?

Het Duitse automerk BMW is nu niet langer alleen de fabrikant van auto’s maar ook van elektrische steps. Deze hippe tweewieler, die in september op de markt komt, gaat de BMW E-scooter heten. Lees hier verder over BMW rijden met een beperkt budget.

BMW aan de elektrische step. Maar waarom?

bmw-elektrische-stepelektrische-step-bmw-2

bron: BMW

Waarom gaat een autofabrikant over tot het ontwerpen en produceren van elektrische steps? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: ook BMW wil meewerken aan de toenemende behoefte aan ‘personal urban electric mobility’. Zeker in grote steden is een elektrische step een handig, relatief snel en compact vervoermiddel. Je parkeert je auto net buiten de stad en stept de binnenstad in. Voor de fervente treinreiziger is het een betrouwbaar vervoermiddel voor de laatste kilometer naar het werk.

De elektrische step van BMW werd ontwikkeld in samenwerking met Micro, de bedenker van de micro scooter. BMW heeft dus gebruik kunnen maken van de expertise van Micro. Andersom zal Micro gaan meeliften op de naamsbekendheid van de samenwerkingspartner.

Wanneer rijden we in Nederland massaal op de e-step? Lees alles over de e-step regels in Nederland.

Wat mag deze e-step van BMW kosten?

Het prijskaartje: zo’n €799. Voor deze prijs heb je een e-step die slechts negen kilo weegt. Hiermee is deze e-step van BMW ook meteen één van de lichtste in z’n klasse. Zoals we van BMW gewend zijn is er bij de ontwikkeling ook veel aandacht geweest voor veiligheid. Zo heeft de step twee onafhankelijk van elkaar functionerende remsystemen. Tevens heeft hij aan zowel de voor- als achterzijde verlichting.

Een ander technisch voordeel ten opzichte van sommige concurrenten: de oplaadtijd bedraagt slechts twee uur. Na een lange vergadering is dit compacte racemonster dus volledig opgeladen! Als jij deze elektrische step van BMW koopt, kun je dus ook tegen je vrienden zeggen dat je BMW rijdt. En dat zonder te liegen.

Past deze e-step qua snelheid in het straatje van de BMW X7?

Nee. Misschien maar veiliger ook. BMW heeft deze elektrische step begrensd tot een maximale snelheid van 20 km/h. Dit is uiteraard hard genoeg voor in het stadsverkeer. Zie je een elektrische step niet echt zitten of vind je de prijs wat te hoog? Dan is er nog meer goed nieuws: BMW komt namelijk ook met een normale step die circa 200 euro zal gaan kosten. Het voordeel van deze step is dat hij inklapbaar is.

BMW denkt ook aan de kleintjes

elektrische step bmw kinderen

bron: BMW

Tot slot is er ook aan kinderen tot en met twaalf jaar gedacht: een kleine uitvoering heeft een prijskaartje van 120 euro. Het leuke hiervan zijn de zijwieltjes, waardoor ook de allerkleinsten al kunnen leren een goede stepper te worden. We kunnen de komende tijd dus nog meer van BMW verwachten op het gebied van micro- en e-mobility! Benieuwd naar meer populaire e-steps van dit moment? Lees ook ons artikel over de beste elektrische steps!

Logo