BMW presenteert concept van nieuwe e-step

De onderzoeksafdeling van BMW Group heeft concepten gepresenteerd voor een nieuwe elektrische step. Het in München gevestigde bedrijf is niet van plan om de het voertuig zelf te produceren, maar er zijn gesprekken met potentiële licentiehouders.

Het bedrijf heeft in het verleden al de BMW E-scooter op de markt gebracht. Deze step was ontworpen als serieuze concurrent van andere e-steps, maar heeft de strijd tegen de Xiaomi stepjes niet gewonnen.

Onder de naam ‘Clever Commute’ heeft BMW nu het concept gepresenteerd van een nieuwe elektrische step. Het nieuwe model kan gemakkelijk worden ingeklapt om mee te nemen in het openbaar vervoer of in de kofferbak van een auto.

BMW-Clever-Commute-elektrische-stepBron: bmwgroup.com

De step zal enkel aan particulieren worden verkocht en niet als deelstep ingezet worden. In totaal zal de step over drie verschillende ‘modi’ beschikken om op de step te rijden en te transporteren.

Volledig ingeklapt zou de ‘Clever Commute’ een bijzonder compact formaat hebben, zodat hij ook in een kleine kofferbak past. Bijvoorbeeld dwars in de bagageruimte van een Mini en in de lengte in die van een BMW 3 Serie.

De BMW Group gaat geen van beide concepten zelf produceren, maar is in gesprek met mogelijke licentiehouders. De mogelijke verkoopprijs voor de e-step is nog niet bekend.

Meer e-steps bekijken?
Bekijk alle e-steps voor volwassenen of bekijk onze selectie van de beste e-steps van dit moment.

Logo