Bird gaat alcohol in het verkeer tegen met puzzel in mobiele app

Dronken rijden op een elektrische step is net zo onverantwoord als met elk ander vervoermiddel. Toch weerhoudt dit sommigen er niet van om na een avond uit een deelstep te ontgrendelen en naar huis te rijden.

Ook Bird ziet dit probleem en komt met een nieuwe update om dit tegen te gaan.

Bird Safe Start

De nieuwste toevoeging aan de Bird app heet ‘Safe Start’. Je kunt dit zien als een alcoholtest die actief wordt tussen 22:00 en 04:00.

Tijdens deze uren worden rijders die proberen een Bird te ontgrendelen gevraagd om te verifiëren dat ze het voertuig veilig kunnen besturen, door een trefwoord correct in de app in te voeren.

Bird-safe-start

Doe je dit (niet in één keer) niet goed, dan wordt de rijder aangemoedigd om een ​​alternatief vervoermiddel te kiezen, zoals een taxi.

Moment van bewustwording

We kunnen de puzzel geen hersenkraker noemen. Grote kans dat je na de nodige alcoholische versnaperingen nog steeds in staat bent om de ‘puzzel’ te voltooien.

Het voornaamste doel van de Bird Safe Start is om mensen een moment van bewustwording te geven, om na te denken of het verantwoord is om op een deelstep te rijden.

Mark Marquis van de politie van Ohio, legt uit:

“Soms is alles wat je nodig hebt die ene herinnering, dat kritieke moment van afschrikking, om iemand van gedachten te doen veranderen en een potentieel onveilige situatie te voorkomen. Uiteindelijk is dit een stap in de goede richting om onze straten voor iedereen veilig te houden.” 

alles over de deelstep
Lees alles over het gebruik van Bird en de beschikbaarheid van de deelstep in Europa.

Logo