Bird presenteert de nieuwe Bird Air

Denk je aan een elektrische deelstep, dan denk je aan Bird. Maar naast het aanbod aan deelsteps richt het bedrijf zich steeds meer op de verkoop van e-steps.

Na de lancering van de Bird Two begin dit jaar, komt het bedrijf wederom met nieuws. Bird presenteert u: de Bird Air.

De budget e-step van Bird

De Bird Air is ontworpen door een team van auto- en ruimtevaartingenieurs. Hoewel de Bird Air je nog niet naar de maan brengt, heeft deze teamopstelling wel bijgedragen aan nieuwigheden ten opzichte van de eerdere modellen. En dit voor een kleiner prijsje dan zijn voorganger: de Bird One.

Waar de Bird One momenteel nog voor een pittige $1.000 te koop is, is de Bird Air vriendelijker geprijsd. Met een introductieprijs van $599 mag de Bird Air zich de budget e-step noemen in de lijn van retail Bird steps.

Voor een kleine 600 dollar beschikt de Air over een actieradius van 25 kilometer en een topsnelheid van 25 km/h. Specificaties die overigens vergelijkbaar zijn met e-steps van Xiaomi en Segway in deze prijsklasse.

Gemaakt voor dagelijks gebruik

bird Air

De Bird Air step beschikt over semi-massieve banden. Volgens Bird betekent dit dat de banden [bijna] nooit lek gaan. Hiermee richt het bedrijf zich o.a. op forenzen die de step intensief zullen gebruiken.

Met een gewicht van 13.6 kg en het welbekende inklapsysteem, leent de Bird Air zich uitstekend om mee te nemen in het openbaar vervoer. De missie van Bird: meer mensen op de elektrische step, en dus minder in de auto.

Bird claimt dat dit model wel 30 internationale veiligheidscertificaten heeft, wat het ‘een van de veiligste e-steps van het moment’ maakt. Zou dit straks ook genoeg zijn om met de Bird Air in Nederland rond te mogen rijden?

Technische specificaties

Bird presenteert ons de volgende specificaties van de Bird Air:

Bird AirSpecs
Actieradius25 km
Maximale snelheid25 km/h
Type bandenSemi-massief
Wielmaat8"
Lengte98 cm
Hoogte115 cm
Gewicht13 kg
Maximaal draaggewicht100 kg
RemsysteemGashendel en voetrem

Nieuwe technologie

Leuk voor de liefhebbers van nieuwe snufjes: de Bird Air is voorzien van bluetooth waarmee je hem makkelijk aan je smartphone kunt koppelen. Naast het inzicht in het verbruik, kun je de software van de Bird Air via de app updaten. Een mooie ontwikkeling.

De app laat je daarnaast de antidiefstal modus inschakelen én kun je jouw Bird Air traceren bij diefstal. Hiermee heeft deze Bird step een hoop vernuftigheden weg van een elektrische auto.

De Bird Air is nu al te koop in de USA. Europa moet nog even wachten. Het bedrijf heeft nog geen datum aangekondigd wanneer deze e-step wereldwijd beschikbaar zal zijn.

Logo