Aprilia lanceert sportieve eSR2 step

Na de lancering van de Aprilia eSR1 in januari heeft het Italiaanse merk de smaak te pakken. Onder het initiatief van ‘Aprilia Smart Movement’ is de tweede elektrische step aangekondigd: de eSR2.

Waar Aprilia onder scooter- en motorrijders bekend staat als een sportief merk, worden ook de e-step enthousiastelingen niet teleurgesteld met de looks van dit nieuwe model.

De eSR2 heeft een 350W motor onder de ‘motorkap’ verstopt zitten. Deze wordt aangedreven door een 281 Wh batterij. De motor heeft genoeg kracht om een maximale snelheid van 25 km/h te bereiken. Op deze topsnelheid heeft de step een actieradius van 25 kilometer.

Hoewel de producten van Aprilia bekend staan als sportieve tweewielers, is de eSR2 qua performance te vergelijken met de meeste Xiaomi en Segway Ninebot steps.

  • Aprilia-eSR2-voorlicht

Bron: apriliasmartmovement.it

Het frame is opgebouwd uit lichtgewicht magnesiumlegering. Hiermee weegt de step een schappelijke 16,5 kg. Onder het deck zijn twee 10” tubeless banden geplaatst. In combinatie met een geveerde voorvork moet dit zorgen voor een soepel voortbewegen over hobbelige ondergronden.

Voor een goede zichtbaarheid op de weg is de step uitgerust met LED-verlichting aan de voor- en achterzijde. Deze verlichting is te bedienen via het 3,5” stuurdisplay.

Wat de eSR2 onderscheidt van de meeste e-steps, is de uitneembare batterij. Dit maakt het mogelijk om de step buiten te parkeren, terwijl je de batterij binnen oplaadt. Ook kun je zo met behulp van een extra batterij de actieradius verdubbelen tot 50 kilometer.

Via de Aprilia Connectivity app zijn statistieken in te zien, zoals het aantal afgelegde kilometers. De app is beschikbaar voor Android en Apple. Android en Apple.

De exacte releasedatum is nog niet bekend. Wel heeft Aprilia bekendgemaakt dat de step €559 zal gaan kosten.

Meer e-steps bekijken?
Bekijk ons overzicht met de beste e-steps van dit moment. Meer hulp nodig bij je keuze? Maak dan gebruik van de handige Keuzehulp.

Logo