Elektrische step leasen

In steden als Antwerpen, Barcelona en San Francisco zoeven e-steps al een tijd door de straten. De populariteit van dit milieuvriendelijke vervoermiddel is bij een hoop bedrijven niet onopgemerkt gebleven. Naast het kopen en het delen van een e-step, kun je deze racemonsters tegenwoordig ook leasen. Ontdek hier hoe ook jij een e-step kunt leasen.

Spring naar:

Kun je een elektrische step ook leasen?

Ja zeker! Hoewel je natuurlijk net zo makkelijk een elektrische step kunt kopen, kan de prijs soms oplopen tot meer dan €500. Dat is voor de meesten helaas geen wisselgeld. Bij het leasen van een e-step hoef je niet in één keer een groot bedrag neer te leggen. En het mooie is: het leasen is vrij gemakkelijk geregeld. Je step staat vaak al binnen enkele dagen voor je deur.

Stappenplan voor je eigen lease step

Hoe zorg jij dat je binnen no-time een lease step in huis hebt? Hoewel het leasen van een e-step verschilt per organisatie gaat het over ‘t algemeen zo in zijn werk:

Stap 1: Vind een organisatie de e-step in jouw stad kan leveren
Stap 2: Kies je e-step uit
Stap 3: Bepaal of je de kosten voor het leasen maandelijks of jaarlijks wilt betalen
Stap 4: Maak een afspraak om je step thuis te laten leveren.
Stap 5: Je bent klaar voor je eerste rit!

Waar kun je een elektrische step leasen?

Hoewel de elektrische step nog niet door veel aanbieders wordt aangeboden, zijn er een paar partijen waar je (binnenkort) terecht kunt:

1. Steppi

steppi logo

Eén van de partijen die de mogelijkheid aanbieden om elektrische steps te leasen, is Steppi. Steppi is momenteel al actief in België. Zodra alle e-steps ook in Nederland zijn toegestaan, komt hun dienst daar ook beschikbaar. Kosten? Vanaf €44.99 per maand rijd jij je eigen elektrische ‘Steppi’.

Toch liever een elektrische step die helemaal van jou is?

Bekijk alle elektrische steps

2. Spark Mobility

spark-mobility logo

Spark Mobility gaat in de toekomst ook elektrische steps ter lease aanbieden. Dit Nederlandse bedrijf is op dit moment nog niet operationeel met haar lease steps. De heeft alles te maken met de Nederlandse wetgeving rondom e-steps. Zodra Spark’s steps wél op de Nederlandse weg mogen rijden, zullen deze als eerste in Rotterdam te vinden zijn. Denkend aan de volgende ‘step’ heeft het bedrijf toekomstplannen om uit te breiden naar meer steden.

Wat kost het om een elektrische step te leasen?

Hier is niet één vaste prijs voor. Gemiddeld kost dit tussen de €30-€50 per maand liggen. De prijsverschillen hebben meestal te maken met wat er allemaal in het bedrag zit, zoals onderhoud en verzekering. Soms kun je ook je eigen verzekering afsluiten, wat je een betere deal kan bezorgen.

Let hierop bij het afsluiten van je leasecontract

geld lenen kost geld

Het is misschien overbodig om te melden, maar let goed op de kleine lettertjes bij het afsluiten van je leasecontract:

  • Bijvoorbeeld over het betalen van rente: ‘Geld lenen kost geld’ ten slotte
  • Controleer in hoeverre de e-step verzekerd is bij een ongeluk en wat je moet doen wanneer de step gerepareerd moet worden.
  • Daarnaast is het ook verstandig om te kijken naar de contractduur en de mogelijkheid van maandelijkse opzegging. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan!

Al met al is het leasen van een elektrische step een goede optie wanneer je de aanschaf aan de dure kant vindt. Maar of je nou gaat leasen of kopen, hoe weet je welke e-step het beste bij jou past? Check ons artikel over de 5 beste elektrische steps voor volwassenen.