Elektrische step leasen

De toenemende populariteit van de e-step is bij een hoop bedrijven niet onopgemerkt gebleven. Naast het kopen en het delen van een e-step, kun je deze tweewielers tegenwoordig ook leasen. Ontdek hier hoe dit werkt.

Spring naar:

Kun je een elektrische step leasen?

Bij sommige bedrijven is dit tegenwoordig mogelijk. Hoewel je natuurlijk ook een elektrische step kunt kopen, loopt de prijs vaak op tot meer dan €500. Dat kan best een fikse uitgave zijn.

Bij het leasen van een e-step hoef je niet in één keer een groot bedrag neer te leggen. Daarnaast is het leasen vaak vrij gemakkelijk geregeld en staat de step binnen enkele dagen voor je deur.

Stappenplan voor je eigen lease step

Hoe zorg je dat je een lease step in huis haalt? Hoewel het leasen van een e-step per organisatie verschilt, gaat het over ‘t algemeen zo in zijn werk:

Stap 1: Vind een organisatie de e-step in jouw stad kan leveren
Stap 2: Kies je e-step uit
Stap 3: Bepaal of je de kosten voor het leasen maandelijks of jaarlijks wilt betalen
Stap 4: Maak een afspraak om je step thuis te laten leveren.
Stap 5: Je bent klaar voor je eerste rit.

Waar kun je een elektrische step leasen?

Hoewel de elektrische step nog niet door veel aanbieders wordt aangeboden, zijn er een paar partijen waar je (binnenkort) terecht kunt:

1. Steppi

steppi logo

Eén van de partijen die de mogelijkheid aanbieden om elektrische steps te leasen, is Steppi. Steppi is momenteel actief in België. Zodra e-steps ook in Nederland toegestaan zijn, komt de dienst ook daar beschikbaar. Kosten: Vanaf €58.99 per maand rijd jij je eigen elektrische ‘Steppi’.

Toch liever een elektrische step die helemaal van jou is?

Bekijk alle elektrische steps

2. Spark Mobility

spark-mobility logo

Spark Mobility gaat in de toekomst elektrische steps ter lease aanbieden. Het Nederlandse bedrijf is op dit moment nog niet operationeel met haar lease steps. Dit heeft alles te maken met de Nederlandse wetgeving rondom e-steps.

Zodra Spark’s e-steps wél op de Nederlandse weg mogen rijden, zullen deze als eerste in Rotterdam te vinden zijn. Denkend aan de volgende ‘step’ heeft het bedrijf toekomstplannen om uit te breiden naar meer steden.

Wat kost het om een elektrische step te leasen?

Gemiddeld kost het leasen van een e-step €30-€50 per maand. De prijsverschillen komen doorgaans voort uit zaken als onderhoud en verzekering. In sommige gevallen kun je ook een eigen e-step verzekering afsluiten, wat je een betere deal kan bezorgen.

Let hierop bij het afsluiten van je leasecontract

geld lenen kost geld

Het is misschien overbodig om te melden, maar let goed op de kleine lettertjes bij het afsluiten van je leasecontract:

  • Bijvoorbeeld over het betalen van rente: ‘Geld lenen kost geld’;
  • Controleer in hoeverre de e-step verzekerd is bij een ongeluk en wat je moet doen wanneer de step gerepareerd moet worden;
  • Daarnaast is het ook verstandig om te kijken naar de contractduur en de mogelijkheid van maandelijkse opzegging. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Al met al is het leasen van een elektrische step een goede optie wanneer je de aanschaf aan de dure kant vindt. Maar of je nou gaat leasen of kopen, hoe weet je welke e-step het beste bij jou past? Bekijk onze pagina over de beste elektrische steps voor volwassenen.

Logo