Elektrische step huren in Lloret de Mar: de regels, mogelijkheden en kosten

Ga jij op vakantie naar Lloret de Mar en ben je op zoek naar een makkelijk vervoersmiddel terwijl je in deze stad verblijft? Dan hoef je niet meer verder te zoeken!

Tegenwoordig zijn elektrische steps niet meer weg te denken uit het straatbeeld van de meeste grote steden en dat geldt ook voor Lloret de Mar.

Ondanks dat er geen deelsteps als Bird en Lime worden aangeboden, zijn er wel lokale verhuurders waarbij je een e-step kan huren. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden voor het huren van een elektrische step in Lloret de Mar!

De regels voor het gebruik van een e-step in Lloret de Mar

Als bestuurder van een elektrische step, ook wel ‘patinete eléctronico’ in het Spaans, volg je in Lloret de Mar dezelfde verkeersregels als fietsers. Dat geldt overigens in heel Spanje.

Daarnaast dien je rekening te houden met de volgende eisen en voorwaarden als je een e-step gaat besturen:

 • Er is geen minimumleeftijd voor het gebruik van een elektrische step. Echter kunnen lokale verhuurbedrijven dit ieder voor zich wel hanteren;
 • Je hoeft niet in het bezit te zijn van een rijbewijs;
 • Het dragen van een helm is verplicht;
 • Het gebruik van een reflecterend veiligheidsvest wordt aangeraden bij slecht zicht en in het donker, maar is niet verplicht;
 • Met twee personen op één elektrische step rijden is niet toegestaan;
 • Je mag met een elektrische step op de openbare weg mits aan de eisen wordt voldaan. Echter mag je niet op de stoep, in tunnels of in voetgangersgebieden rijden;
 • Als bestuurder van een e-step maak je gebruik van het fietspad. Als het fietspad ontbreekt, dan gebruik je de rijbaan;
 • Het is verboden om een telefoon, hoofdtelefoon of (draadloze) oortjes te gebruiken tijdens het besturen van een elektrische step;
 • De maximale snelheid van de e-step betreft 25 km/h;
 • Een speciale aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden;
 • Controleer altijd de verzekeringsvoorwaarden in het huurcontract, zodat je niet onverwachts voor verrassingen komt te staan als je bijvoorbeeld schade rijdt.

Zo kun je als toerist een e-step huren in Lloret de Mar

In Lloret de Mar worden geen elektrische deelsteps aangeboden. Het is wel mogelijk om bij een lokale aanbieder een e-step te huren voor een dag(deel), eventueel in combinatie met een tour. Hieronder lees je hoe dat in zijn werk gaat.

Huur een e-step voor een dag(deel)

In Lloret de Mar zijn er twee bedrijven te vinden die elektrische steps verhuren. Deze bedrijven hebben echter geen website en ook zijn hier geen prijzen van bekend.

Mocht je een e-step willen huren in Lloret de Mar, dan kun je telefonisch en/of per mail contact opnemen met Aleks Rent Lloret De Mar of ATV Rental Lloret De Mar.

Ook kun je een bezoekje brengen aan de winkel. Hieronder vind je van beide bedrijven de adres- en contactgegevens:

1. Aleks Rent Lloret De Mar

InfoAdres: Carrer de Josep de Togores, 17, 17310 Lloret de Mar, Girona, Spanje
Telefoon: +34 632 237 536
Facebook: https://www.facebook.com/aleksrent
Openingstijden: ma t/m zondag 09:00-21:00
Prijs per dag: op aanvraag

2. ATV Rental Lloret De Mar

InfoAdres: C. d’Enric Granados, 15, 17310 Lloret de Mar, Girona, Spanje
Telefoon: +34 643 245 550
Openingstijden: ma t/m zo 10:00 – 22:00
Prijs per dag: op aanvraag

Liever je eigen e-step?
Bekijk ons overzicht met de beste elektrische steps van dit moment.
Logo