Elektrische step huren in New York: de regels, mogelijkheden en kosten

In Los Angeles kun je tegenwoordig op bijna elke hoek van de straat ‘electric kick scooters’ vinden. De ideale manier om deze grote stad beter te leren kennen! Met een elektrische step verplaats je jezelf gemakkelijk van A naar B en heb je een minimale impact op het milieu. Vooral in de nabij liggende kuststad Santa Monica is het gebruik van e-steps populair. Wil je meer weten over het huren van een elektrische step in Los Angeles? Lees dan dit artikel om de mogelijkheden te bekijken.

De regels voor het gebruik van een e-step in New York

Als bestuurder van een elektrische step in New York volg je de verkeersregels die gelden in die staat. Deze kunnen afwijken van de regels die in een andere Amerikaanse staat gelden, dus zorg dat je goed voorbereid op pad gaat. Hieronder lees je de belangrijkste vereisten:

  • De minimumleeftijd is 16 jaar;
  • Een rijbewijs is in New York niet nodig om een elektrische step te mogen besturen;
  • Een helm is verplicht voor bestuurders tot 18 jaar;
  • In het donker en bij slecht zicht is een reflecterend veiligheidsvest verplicht en die je het voor- en achterlicht te laten branden;
  • Let op: de maximumsnelheid is 15 mph (miles per hour). Dat is omgerekend ongeveer 24 km per uur;
  • Je moet op het fietspad rijden als deze aanwezig is en anders op de rijbaan, mits de maximumsnelheid hier niet hoger is dan 30 mph;
  • Het is in New York verboden op de stoep te rijden;
  • Je mag niet met twee personen op een elektrische step rijden;
  • Bij slecht zicht of in het donker moet de e-step uitgerust zijn met wit voorlicht en een rode reflector aan de achterkant. Het dragen van een hoofdlamp en rode reflector op de achterkant van de jas als bestuurder voldoet ook aan deze eisen.

Zo kun je als toerist een e-step huren in New York

In New York kun je zowel deelsteps huren als gebruik maken van een elektrische step die je huurt via een lokale verhuurder, eventueel in combinatie met een tour. Lees hieronder hoe het huren van een e-step voor beide opties in zijn werk gaat.

Huur een e-step voor een dag(deel)

In New York zijn er meerdere lokale verhuurders waarbij je een e-step voor een vaste periode huren. In dit geval betaal je vooraf voor het aantal uur dat je de elektrische step wilt gebruiken. De gemiddelde verhuurprijs ligt in New York op $18,50 per uur. Bij de volgende verhuurder kun je online e-steps reserveren:

Fancy Apple Bike Rentals

Fancy Apple komt als een van de eersten naar boven als je zoekt op het huren van elektrische steps in NYC. Ze bieden naast de Segway Max ook een Kids E-Scooter aan, waardoor het ook voor kinderen onder 16 jaar mogelijk is om mee te gaan. Pluspunt!

 Adres: Central Park – 870 7th Avenue, NY 10019
Telefoon: +1 917-720-8850
Website: https://fancyapple.com/electric-scooter-for-rent/
Openingstijden: April-Oktober 9:00 – 19:00 & November – Maart 9:00 – 17:00
Prijs per uur: $ 25
Prijs per dag: $ 80

 Levy Electric

Bij Levy Electric kun je elektrische steps huren per uur, dag of week. Het is ook mogelijk een e-step van Levy aan te schaffen als het goed bevalt. Ze werken met scherpe prijzen en via de website kun je zelfs nog een 10% kortingscode krijgen op jouw eerste reservering of bestelling.

 Adres: 143 Ludlow Street, New York, NY 10002
Telefoon: +1 917-524-7243
Website: https://www.levyelectric.com/new-york
Openingstijden: maandag t/m zondag 12:00 – 18:00
Prijs per uur: $ 12
Prijs per dag: $ 45

Maak gebruik van een deelstep

Er zijn verschillende deelstepaanbieders actief in New York. Hierbij kun je al vanaf een paar minuten een e-step gebruiken. Je vindt deze elektrische steps overal in de stad. Via een mobiele app maak je een account aan en kun je een step ontgrendelen. Het voordeel van deze deelstep is de flexibiliteit: je start en stopt de rit wanneer het jou uitkomt en zolang je wilt.

Je maakt hier op de volgende manier gebruik van

zo werkt het
Download de app
Download de mobiele app van één van de actieve aanbieders (bekijk hieronder welke aanbieders actief zijn in Antwerpen).
Account aanmaken
Maak een account aan en koppel een betaalmiddel. De meeste aanbieders accepteren betalingen via creditcard, PayPal, Apple Pay en Google Pay..
Deelstep zoeken
Bekijk in de app waar de dichtstbijzijnde deelstep staat.
Deelstep ontgrendelen
Ontgrendel de step door via de app de QR-code op het stuur te scannen.
Rit afsluiten
Na afloop van de rit parkeer je het voertuig in de daarvoor bestemde zone. Beëindig de rit via de app en je ontvangt een overzicht van de gemaakte kosten.

Welke deelstepaanbieders zijn actief in New York?

In New York vind je twee aanbieders van deelsteps: Lime & Helbiz. Iedere aanbieder heeft zijn eigen app die je in de App Store kunt downloaden. Hiermee kun je gemakkelijk een e-step vinden bij jou in de buurt. De kosten voor het huren van een elektrische step kunnen per deelstepaanbieder verschillen. Dit zijn de aanbieders in New York:

Lime

Kosten: €1,- voor het ontgrendelen en €0,15 per minuut voor het gebruik

    Google-play-logo Apple-store-logo

Helbiz

Kosten: €1,- voor het ontgrendelen en €0,25 per minuut voor het gebruik

    Google-play-logo Apple-store-logo

Tip: profiteer van gratis ritten

De meeste deelstepaanbieders maken het voor hun gebruikers mogelijk om bij het eerste gebruik te profiteren van gratis ritten. Via de app kun je jouw eigen referral code met een ander delen en zo profiteren jullie allebei van gratis krediet. Dit werkt als volgt:

 

Lime-referentiecode-gratis-ritten
Voorbeeld: Bird app
Liever je eigen elektrische step?
Bekijk het elektrische step overzicht, of navigeer naar onze
lijst met de beste elektrische steps van dit moment.
Logo