Elektrische step huren in Los Angeles: de regels, mogelijkheden en kosten

In Los Angele

De regels voor het gebruik van een e-step in Los Angeles

Als bestuurder van een elektrische step in Los Angeles volg je de verkeersregels die gelden in de staat Californië. Deze kunnen afwijken van de regels die in Nederland of Europa gelden, dus zorg dat je goed voorbereid op pad gaat. Hieronder lees je de belangrijkste vereisten:

 

 • De minimumleeftijd is 16 jaar. Hierbij dien je wel in het bezit te zijn van een rijbewijs of geldige leerlingvergunning;
 • Een rijbewijs is noodzakelijk om een elektrische step te kunnen besturen;
 • Een helm is verplicht voor bestuurders tot 18 jaar;
 • In het donker en bij slecht zicht is een reflecterend veiligheidsvest verplicht en die je het voor- en achterlicht te laten branden;
 • Let op: de maximumsnelheid is 15 mph (miles per hour). Dat is omgerekend ongeveer 24 km per uur;
 • Je moet op het fietspad rijden (indien aanwezig) of op de rijbaan, mits de maximumsnelheid hier niet hoger is dan 25 mph;
 • Het is in Los Angeles verboden op de stoep te rijden;
 • Je mag niet met twee personen op een elektrische step rijden;
 • Bij slecht zicht of in het donker moet de e-step uitgerust zijn met wit voorlicht en een rode reflector aan de achterkant. Het dragen van een hoofdlamp en rode reflector op de achterkant van de jas als bestuurder voldoet ook aan deze eisen.

s kun je tegenwoordig op bijna elke hoek van de straat ‘electric kick scooters’ vinden. De ideale manier om deze grote stad beter te leren kennen! Met een elektrische step verplaats je jezelf gemakkelijk van A naar B en heb je een minimale impact op het milieu. Vooral in de nabij liggende kuststad Santa Monica is het gebruik van e-steps populair. Wil je meer weten over het huren van een elektrische step in Los Angeles? Lees dan dit artikel om de mogelijkheden te bekijken.

De regels voor het gebruik van een e-step in Denemarken

Voordat je op een elektrische step in de Verenigde Staten stapt, is het belangrijk op de hoogte te zijn van de verkeersregels en eisen waar je als bestuurder aan moet voldoen. Dit zijn de belangrijkste regels voor toeristen:

 • De minimumleeftijd voor het gebruik van een deelstep is 18 jaar;

  In Los Angeles kun je tegenwoordig op bijna elke hoek van de straat ‘electric kick scooters’ vinden. De ideale manier om deze grote stad beter te leren kennen! Met een elektrische step verplaats je jezelf gemakkelijk van A naar B en heb je een minimale impact op het milieu. Vooral in de nabij liggende kuststad Santa Monica is het gebruik van e-steps populair. Wil je meer weten over het huren van een elektrische step in Los Angeles? Lees dan dit artikel om de mogelijkheden te bekijken.

 • Er geldt geen rijbewijsplicht;
 • Het gebruik van een helm is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden;
 • Als bestuurder volg je de verkeersregels en verkeerstekens voor fietsers; 
 • Je mag niet met een e-step op de stoep rijden;
 • Je moet op het fietspad rijden, tenzij anders aangegeven;
 • Je mag niet met twee personen op één e-step rijden;
 • Het is niet toegestaan om met alcohol in je bloed op een elektrische step te rijden. Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille.

Let op: er geldt mogelijk een aparte verzekeringsplicht wanneer je een elektrische step in Denemarken huurt. Controleer voor vertrek de dekking bij je verzekeraar.

Hoe maak je als toerist gebruik van een e-step in Los Angeles?

bolt-elektrische-step-huren

Voorbeeld: Bolt app

In verschillende staten is het momenteel mogelijk om gebruik te maken van een deelstep. Een voertuig vinden en ontgrendelen doe je met een mobiele app. Dit gaat als volgt:

1. App downloaden
Download de mobiele app van een van de actieve aanbieders (bekijk hieronder welke aanbieders actief zijn in de Verenigde Staten).

2. Account aanmaken
Maak een account aan en koppel een betaalmiddel. De meeste aanbieders accepteren betalingen via creditcard, PayPal, Apple Pay en Google Pay.

3. Vind een e-step bij jou in de buurt
Bekijk in de app waar de dichtstbijzijnde e-step staat. In de app kun je ook zien wat het batterijpercentage van de step is.

4. Ontgrendel het voertuig
Scan de QR-code op de step om het voertuig te ontgrendelen en je rit te starten.

5. Parkeer de step
Klaar met de rit? Bekijk in de app waar de dichtstbijzijnde retourlocatie is en zet de step terug op een plek waar niemand er last van heeft.

6. Sluit de rit af
Sluit de rit af met behulp van de app. Hierna krijg je een overzicht te zien van de afgelegde route en kosten van je rit.

Welke deelstepaanbieders zijn actief in Los Angeles en andere staten?

Iedere stad of gemeente heeft zijn eigen afspraken met deelstepaanbieders. De grootste aanbieders in de USA zijn:

StadAanbieders
New YorkLime, Helbiz
Los AngelesLime, Helbiz

Wat zijn de kosten?

De kosten om gebruik te maken van een deelstep kunnen per aanbieder verschillen. Houd in ieder geval rekening met een starttarief en een tarief per minuut.

In het algemeen rekent een aanbieder €1 opstapkosten om de e-step te ontgrendelen. Vervolgens betaal je €0,15 per minuut voor het gebruik. Een ritje van 15 minuten kost dus €3,25.

Tip: profiteer van gratis ritten

Veel aanbieders geven gebruikers de mogelijkheid om te profiteren van gratis ritten. Dit kan met behulp van een ‘referral code’. Zo’n code is persoonlijk en vind je terug in de mobiele app.

Als je met meer personen deelsteps wilt gebruiken, deel je de code om gratis ritten te ontvangen:

tier-step-gratis-ritten
Voorbeeld: Tier app

op zoek naar je eigen e-step?
Bekijk het elektrische step overzicht, of navigeer naar onze lijst met de beste elektrische steps van dit moment.

 

Logo