Elektrische step huren in Hasselt: de regels, mogelijkheden en kosten

In Hasselt zijn er verschillende manieren om je te verplaatsen binnen de stad, zoals met een elektrische step. Zo maak je op een leuke en duurzame manier kennis met deze stad! Wist je daarnaast dat Hasselt de grootste street art-stad van België is? Download de street art app, huur een elektrische step en mis geen enkel kunstwerk. Lees hieronder meer over de mogelijkheden van het huren van een elektrische step in Hasselt.

De regels voor het gebruik van een e-step in Hasselt

Net als voor ieder ander vervoermiddel, zijn er ook regels vastgesteld voor het gebruik van een elektrische (deel)step in Hasselt. Je volgt hier de landelijke regels zoals die gelden in België. Hieronder lees je de belangrijkste verkeersregels:

 • Er geldt geen rijbewijsplicht;
 • Er geldt een minimumleeftijd van 16 jaar;
 • Er geldt een maximumsnelheid van 25 km/h;
 • In het verkeer ben je gelijkgesteld aan een fietser;
 • Het gebruik van een helm is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden;
 • Het is verboden om met twee of meer personen op één e-step te rijden;
 • Het is niet toegestaan om tijdens het rijden gebruik te maken van een smartphone;
 • Het is verboden om op het trottoir te rijden. In voetgangerszones zal een bord aangeven of e-steps hier (stapvoets) zijn toegestaan;
 • Rijden onder invloed van alcohol is verboden. Je mag niet met meer dan 0,5 promille alcohol in het bloed op een e-step rijden;
 • In het donker (of bij zicht tot 200 meter) is het verplicht om de verlichting op je e-step in te schakelen;
 • Een verzekering is niet verplicht. Een familiale verzekering wordt echter aangeraden om je te beschermen tegen schade aan derden;
 • De minimumleeftijd is 18 jaar;
 • In de meeste zones mag je met de e-step de maximale snelheid bereiken van 22 km/h. Daarentegen mag je niet harder dan 6 km/h rijden in het winkelwandelgebied; 
 • Rijd je harder dan 6 km/h, dan maak je gebruik van het fietspad. Wanneer er geen fietspad is, rijd je zoveel mogelijk rechts op de weg;
 • Parkeer de step altijd op een plek waar anderen er geen hinder van ondervinden.

Bekijk de pagina over e-steps in België voor een overzicht van alle regels.

Zo kun je als toerist een e-step huren in Hasselt

In Hasselt kun je zowel deelsteps huren als gebruik maken van een elektrische step die je huurt via een lokale verhuurder, eventueel in combinatie met een tour. Lees hieronder hoe het huren van een e-step voor beide opties in zijn werk gaat.

Huur een e-step voor een dag(deel)

In Hasselt zijn er meerdere lokale verhuurder waarbij je een e-step voor een vaste periode huren. In dit geval betaal je vooraf voor het aantal uur dat je de elektrische step wilt gebruiken. De gemiddelde verhuurprijs ligt in Hasselt op €7,50 per uur. Bij de volgende verhuurders kun je online e-steps reserveren:

Urban Planet

Bij Urban Planet vind je alles wat te maken heeft met elektronische vervoermiddelen, waaronder de e-step. Het is hier mogelijk om een elektrische step te huren per 2, 4 en 8 uur of voor een heel weekend. Urban Planet heeft enkele ritten voor je uitgestippeld, maar je kunt ook gemakkelijk zelf op pad om de stad te verkennen met de e-step.

Adres: Leopoldplein 31, 3500 Hasselt
Telefoon: +32 472 61 82 21
Website: https://urbanplanet.be/verhuur/
Openingstijden: dinsdag t/m donderdag: enkel op afspraak, maandag & vrijdag: 17:30-20:30, zaterdag: 10:00-17:00
Prijs per uur: vanaf 2 uur €15,-
Prijs per dag: €45,-

Zoef Steps

Deze verhuurder ligt op 20 minuten rijden van Hasselt maar biedt aflever- en ophaalservice vanaf 8 steps als je vanuit Hasselt elektrische steps wilt huren. Ook vind je op de website meerdere routes die je in de omgeving kan rijden en organiseren ze groepsactiviteiten en tours met e-steps.

Adres: Thor Park 8000, 3600 Genk
Telefoon: +32 494 81 51 61
Website: https://www.zoefsteps.be/
Openingstijden: enkel op afspraak
Prijs per uur: nvt
Prijs per dag: vanaf €30,-

Maak gebruik van een deelstep

Er zijn verschillende deelstepaanbieders actief in Hasselt. Hierbij kun je al vanaf een paar minuten een e-step gebruiken. Je vindt deze elektrische steps overal in de stad. Via een mobiele app maak je een account aan en kun je een step ontgrendelen. Het voordeel van deze deelstep is de flexibiliteit: je start en stopt de rit wanneer het jou uitkomt en zolang je wilt.

Je maakt hier op de volgende manier gebruik van:

-step gebruiken. Je vindt deze elektrische steps overal in de stad. Via een mobiele app maak je een account aan en kun je een step ontgrendelen. Het voordeel van deze deelstep is de flexibiliteit: je start en stopt de rit wanneer het jou uitkomt en zolang je wilt.

zo werkt het
Download de app
Download de mobiele app van één van de actieve aanbieders (bekijk hieronder welke aanbieders actief zijn in Antwerpen).
Account aanmaken
Maak een account aan en koppel een betaalmiddel. De meeste aanbieders accepteren betalingen via creditcard, PayPal, Apple Pay en Google Pay..
Deelstep zoeken
Bekijk in de app waar de dichtstbijzijnde deelstep staat.
Deelstep ontgrendelen
Ontgrendel de step door via de app de QR-code op het stuur te scannen.
Rit afsluiten
Na afloop van de rit parkeer je het voertuig in de daarvoor bestemde zone. Beëindig de rit via de app en je ontvangt een overzicht van de gemaakte kosten.

Welke deelstepaanbieders zijn actief in Hasselt?

In New York vind je tweIn Hasselt vind je slechts één aanbieder van deelsteps: Hoppy. Iedere aanbieder heeft zijn eigen app die je in de App Store kunt downloaden. Hiermee kun je gemakkelijk een e-step vinden bij jou in de buurt. De kosten voor het huren van een elektrische step kunnen per deelstepaanbieder verschillen.e aanbieders van deelsteps: Lime & Helbiz. Iedere aanbieder heeft zijn eigen app die je in de App Store kunt downloaden. Hiermee kun je gemakkelijk een e-step vinden bij jou in de buurt. De kosten voor het huren van een elektrische step kunnen per deelstepaanbieder verschillen. Dit zijn de aanbieders in New York:

Hoppy

Kosten: €1,- voor het ontgrendelen en €0,25 per minuut voor het gebruik

    Google-play-logo Apple-store-logo

Tip: profiteer van gratis ritten

De meeste deelstepaanbieders maken het voor hun gebruikers mogelijk om bij het eerste gebruik te profiteren van gratis ritten. Via de app kun je jouw eigen referral code met een ander delen en zo profiteren jullie allebei van gratis krediet. Dit werkt als volgt:

 

Lime-referentiecode-gratis-ritten
Voorbeeld: Bird app
Liever je eigen elektrische step?
Bekijk het elektrische step overzicht, of navigeer naar onze lijst met de beste elektrische steps van dit moment.
Logo