Elektrische step huren in Slovenië? Dit is hoe het werkt

Elektrische steps, ook wel električni skuter in het Sloveens, zijn een opkomende vorm van transport in Slovenië. Deze handige en milieuvriendelijke voertuigen zijn vooral populair bij toeristen in de grote steden, zoals Ljubljana. De regelgeving omtrent het gebruik van e-steps in Slovenië is echter nog in ontwikkeling, dus het is belangrijk om op de hoogte te zijn van hoe dit precies werkt en welke kosten daaraan zijn verbonden. Lees hier meer over het huren van elektrische steps in Slovenië.

INHOUDSOPGAVE

·    De regels voor het gebruik van een e-step in Slovenië

·    Hoe maak je als toerist gebruik van een e-step in Slovenië?

·    Welke lokale aanbieders zijn actief in Slovenië?

·    Wat zijn de kosten?

De regels voor het gebruik van een e-step in Slovenië

Voordat je op een elektrische step in Slovenië stapt, is het belangrijk op de hoogte te zijn van de verkeersregels en eisen waar je als bestuurder aan moet voldoen. Aangezien er – voor zover bekend – nog geen wetgeving voor e-steps in Slovenië aanwezig is, volg je dezelfde regels als fietsende weggebruikers. Hieronder vind je de belangrijkste:

·    Het is verplicht om een helm te dragen.

·    De elektrische step moet voorzien zijn van een bel en goed werkende remmen.

·    Het voorlicht van de e-step moet de kleur wit of geel hebben en het achterlicht de kleur rood. Ook dient er voorop een witte en achterop een rode reflector aanwezig te zijn.

·    Als er een fietspad is, moet deze gebruikt worden.

·    Het is niet toegestaan om een passagier mee te nemen op de step. Ook mag je niet naast elkaar rijden.

·    Het gebruik van een telefoon is tijdens de rit niet toegestaan.

·    Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille.

·    Een veiligheidsvest is verplicht in het donker of bij slecht zicht.

Let op: er geldt mogelijk een aparte verzekeringsplicht wanneer je een elektrische step in Slovenië huurt. Controleer voor vertrek de dekking bij je verzekeraar.

Hoe maak je als toerist gebruik van een e-step in Slovenië?

In Slovenië is het tot op heden alleen mogelijk om bij lokale aanbieders van elektrische steps te huren. Deelstepaanbieders hebben hun weg naar dit land nog niet gevonden.

Welke lokale aanbieders zijn actief in Slovenië?

Iedere stad of gemeente heeft zijn eigen afspraken met lokale aanbieders. Slechts in twee steden is het mogelijk om elektrische steps te huren, Ljubljana en Koper. Hieronder vind je de lokale aanbieders van e-steps in deze steden.

StadAanbieders
LjubljanaE-scooter Ljubljana
KoperTripp

Wat zijn de kosten?

E-scooter Ljubljana

In de hoofdstad Ljubljana vind je een lokale verhuurder waar je voor 3 uur €19,90 betaalt voor het huren van een elektrische step. Het is ook mogelijk om een gehele (werk)dag een e-step te huren voor €29,90 of zelfs voor 24 uur voor €39,90. Ook biedt deze lokale aanbieder een ‘Electric Scooter Tour’ aan van 2,5 uur in het Engels voor €52,- inclusief step én gids.

Voor meer informatie neem je een kijkje op hun website: https://www.escooter-ljubljana.com/rent-a-scooter/

Tripp

In de stad Koper vind je één lokale aanbieder genaamd Tripp. Hier kun je een elektrische step huren voor een uur (€10,-), 3 uur (€15,-) of een gehele dag (€20,-). Als je ouder bent dan 18 dien je nog €2,- extra te betalen voor het gebruik van een helm. Ben je student? Dan kun je gebruikmaken van een speciale studentenkorting.

Lees hier meer over op de website van Tripp: http://tripp.si/

OP ZOEK NAAR JE EIGEN E-STEP?

Bekijk het elektrische step overzicht, of navigeer naar onze lijst met de beste elektrische steps van dit moment.

Logo