De regels en mogelijkheden voor het huren van een elektrische step in de Verenigde Staten

Elektrische steps zijn een steeds populairdere manier van vervoer in de Verenigde Staten. Of je nu door drukke steden wilt navigeren of gewoon op zoek bent naar een efficiëntere manier om je te verplaatsen, een elektrische step kan een geweldige optie zijn. Voordat je op pad gaat, is het belangrijk om de regels en voorschriften voor elektrische steps in de Verenigde Staten te begrijpen.

Regels en voorschriften per staat en stad

In de Verenigde Staten is de regelgeving rondom e-steps niet uniform en kunnen ze van staat tot staat en van stad tot stad verschillen. Sommige steden hebben bijvoorbeeld een totaalverbod op elektrische steps, terwijl andere steden specifieke regels hebben over waar en wanneer je een elektrische step mag gebruiken.

  • Minimumleeftijd: Voor het gebruik van een e-step is de minimumleeftijd afhankelijk van de staat waarin je rijdt, maar over het algemeen geldt een minimumleeftijd van 16 jaar.
  • Rijbewijs: In de Verenigde Staten is er geen rijbewijsplicht voor het gebruik van elektrische steps. Echter, sommige steden of staten kunnen wel een specifieke training of een rijbewijs vereisen voordat je op een elektrische step mag rijden. Controleer daarom de regels van je lokale overheid voordat je op pad gaat.
  • Helm: Het gebruik van een helm is niet verplicht voor het rijden op een elektrische step in de Verenigde Staten. Desalniettemin wordt het dragen van een helm ten zeerste aanbevolen door de meeste fabrikanten en veiligheidsdeskundigen.
  • Fietspad en rijbaan: Elektrische steps mogen in de Verenigde Staten op het fietspad rijden als deze beschikbaar is. Als er geen fietspad aanwezig is, moet je gebruik maken van de rijbaan. Rijden op de stoep of in voetgangersgebieden is niet toegestaan en kan beboet worden.
  • Alcoholverbod: In de Verenigde Staten gelden er strenge regels met betrekking tot alcohol en rijden. Als je jonger bent dan 21 jaar geldt er een absoluut alcoholverbod.

Hoe maak je als toerist gebruik van een e-step in de Verenigde Staten?

Bird-step-huren-stappenplan

Voorbeeld: Bird app

In verschillende steden kun je een elektrische step huren. Meerdere aanbieders verhuren deelsteps die je snel met een mobiele app vindt én ontgrendelt. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. App downloaden
Download de mobiele app van een van de actieve aanbieders (bekijk hieronder welke aanbieders actief zijn in de Verenigde Staten).

2. Account aanmaken
Maak een account aan en koppel een betaalmiddel. De meeste aanbieders accepteren betalingen via creditcard, PayPal, Apple Pay en Google Pay.

3. Vind een e-step bij jou in de buurt
Bekijk in de app waar de dichtstbijzijnde e-step staat. In de app kun je ook zien wat het batterijpercentage van de step is.

4. Ontgrendel het voertuig
Scan de QR-code op de step om het voertuig te ontgrendelen en je rit te starten.

5. Parkeer de step
Klaar met de rit? Bekijk in de app waar de dichtstbijzijnde retourlocatie is en zet de step terug op een plek waar niemand er last van heeft.

6. Sluit de rit af
Sluit de rit af met behulp van de app. Hierna krijg je een overzicht te zien van de afgelegde route en kosten van je rit.

Welke deelstepaanbieders zijn actief in de Verenigde Staten?

Iedere staat of stad heeft eigen afspraken met deelstepaanbieders. De voornaamste deelstepaanbieders in de Verenigde Staten zijn BirdLime, Spin  en Lyft.

Wat zijn de kosten?

Iedere aanbieder hanteert een ander tarief. Wel zijn de kosten voor alle aanbieders op dezelfde manier opgebouwd. Je betaalt een starttarief om de step te ontgrendelen. Vervolgens betaal je een tarief per minuut.

Gemiddeld kost het €1 om een e-step te ontgrendelen. Hierna betaal je (gemiddeld) €0,15 per minuut. Voor een ritje van 10 minuten ben je in dit geval €1,50 kwijt.

Tip: profiteer van gratis ritten

De meeste aanbieders geven (nieuwe) bestuurders de mogelijkheid om een referentiecode te delen. Deze persoonlijke code vind je in de app. 

Maak je een rit met twee of meer personen? Volg dan de volgende stappen om te profiteren van gratis ritten:

tier-step-gratis-ritten
Voorbeeld: Tier app

Op zoek naar je eigen e-step?
Bekijk het elektrische step overzicht, of navigeer naar onze lijst met de beste elektrische steps van dit moment.
Logo